(VIDEO) MASAKR U "PANDI": 19 godina kasnije ubice i dalje nepoznate

Autor: b92.net, Republika

Hronika

14.12.2017

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 19 godina u oružanom napadu maskiranih lica na kafić "Panda" u centru Peći na Kosovu ubijena su šestorica mladića srpske nacionalnosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Kohavision
Vučić je nakon toga u septembru 2017. istakao da ima "određene informacije" o tome šta se desilo u kafiću "Panda", kao i nadležni organi ali da on nije tužilac i da ne može o tome da govori

Tog 14. decembra 1998. godine ubijeni su Ivan Radević (25), Ivan Obradović (14), Svetislav Ristić (17), Vukota Gvozdenović (17), Dragan Trifović (17) i Zoran Stanojević (18).

Majka Ivana Radevića Milena kaže za "Večernje novosti" da je “sve teže kako vreme odmiče”. 

 

 


- I dalje se, nažalost, može čuti hiljadu priča oko imena nalogodavaca i izvršilaca svirepog ubistva naših sinova, pa je normalnoj osobi teško da poveruje u sve to. Izgleda se se tu krije nešto krupno, ali videćemo šta će istraga da pokaže - navodi Milena Radević. 

 

 

Prema njenim rečima, najstrašnije je to što je istraga započeta tek 2011. godine, a zvanično septembra prošle godine kada su saslušani roditelji ubijenih mladića. 

Predsednik Srbije, a tadašnji premijer, Aleksandar Vučić izjavio je ranije da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga tog ubistva nije obavljena profesionalno. 

On je 2015. godine naveo da "nema dokaza da se neko optuži za taj zločin", dok je godinu dana kasnije rekao da će "porodice nastradalih dočekati istinu" i da nadležni znaju šta se dogodilo. 

- Mi znamo šta se dogodilo, samo se traže dodatni detalji koji će to potkrepiti. Mislim da smo blizu toga. Znali smo i pre godinu dana, ali nismo imali imena. Sad mislim da imamo i imena - rekao je Vučić krajem decembra 2016. godine. 

Vučić je nakon toga u septembru 2017. istakao da ima "određene informacije" o tome šta se desilo u kafiću "Panda", kao i nadležni organi ali da on nije tužilac i da ne može o tome da govori. 

Osim toga, on je naveo da informacije koje nadležni imaju o tome šta se dogodilo te noći u Peći "nisu saglasne sa onima što je saopštavano".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading