OTKRIVAMO Šta se krije iza serije požara u Nišu!

Autor:

Hronika

26.12.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam upaljenih automobila, četiri kuće i vikendice neslavan je bilans bestijalnog piromana u niškom kraju u prethodna dva meseca!

RepublikaFoto: Republika.rs
Jedan od automobila izgrelih zbog fotelje

Serija požara na vozilima počela je u noći između 15. i 16. novembra paljenjem škode fabije zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura. Verovalo se da će piroman brzo biti uhapšen jer je Banđur maltene pokazao rukom na izvršioca, navodeći da je reč o razračunavanju zbog njegovog delovanja prilikom izbora direktora javnih komunalnih preduzeća u Nišu.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović nije zadovoljan istragom

Razračunavanje

Međutim, umesto da se obelodani kriminalac koji je upalio škodu, već posle tri dana planuo je i mercedes direktora JKP "Tržnica" Gorana Đorđevića!

Već narednih dana bilo je jasno da je slučaj piromana uzeo maha, kada je planulo i vozilo inspektora niške policije. Ubrzo je izgoreo auto načelnika niške kriminalističke policije Dejana Utvića, a potom je Nišlije uznemirila vest da je izgorela i škoda koja je bila na raspolaganju zameniku načelnika PU Niš Zoranu Bogdanoviću.

U međuvremenu su planula još tri automobila, a ulje na vatru dolili su i slučajevi paljenja kuća u niškom selu Palilula. Slučajnost ili ne, tek i ovde su u dva slučaja oštećeni policajci, doduše tek penzionisani.

- Meni su izgoreli ekonomska zgrada i deo kuće. Izgorela je prethodno i kuća jednog kolege, ali i još nekoliko meštana. Upaljena je i vikendica iznad sela, takozvani Lovački dom. Neko je upalio i karaulu. Policija je privela najsumnjivije, ali rezultata nije bilo - kaže nedavno penzionisani policajac Vlastimir Mihajlović.

Zbog serije požara, od kojih nijedan nije rešen, reagovao je i ministar policije.

- Uprkos značajnim rezultatima tokom godine postignutim u PU Niš, ne mogu da kažem da sam zadovoljan dok se ne reše slučajevi paljenja automobila - opomenuo je Nebojša Stefanović nadležne u PU Niš prilikom posete stanice policije u Svrljigu.
Slična reakcija bila je i predsednika Aleksandra Vučića na pitanje novinara prilikom otvaranja KC u Nišu ovog meseca.

- Ne bih ja da sada pričam o tome. Da li je to čovek iz moje stranke ili druge. Ovo je čovek iz suprotstavljenog krila, pa neka policija i sud rade svoj posao. Očekujem od načelnika i zamenika da to utvrde - rekao je predsednik Vučić.

"Istraga u toku"

Ipak, nijedan slučaj zasad nije rasvetljen, a jedina zvanična informacija koja se od nadležnih mogla čuti jeste "da je istraga u toku".


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading