Uhapšen policajac i carinici zbog zloupotrebe službenog položaja

Autor: Republika

Hronika

27.12.2017

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su po nalogu tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu policijskog službenika Graničnog prelaza Badovinci F.G. i carinske službenike Carinske ispostave Badovinci D. J. i J.M. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Zbog krivičnog dela podstrekivanje uhapšeni su i osumnjičeni D.P. i G.M. 

Kako se sumnja, F. G, D. J. i J. M. su u periodu od septembra do sredine decembra 2017. godine iskorišćavanjem službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti, sa umišljajem, omogućavali građanima na Graničnom prelazu Badovinci nesmetan unos robe trgovačkog karaktera iz Republike BiH u Republiku Srbiju bez vršenja bilo kakvih kontrola i potrebnih evidentiranja, kao i bez plaćanja carinskih dažbina, čime su navedeni sticali protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading