PREVOZIO SVE I SVAŠTA: Zaplenjena roba vredna ČETIRI MILIONA DINARA

Autor: Tanjug

Hronika

29.12.2017

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinski službenici su na ulazu graničnog prelaza Gradina, zadržali tovar sa raznovrsnom robom čija je ukupna vrednost procenjena na više od četiri miliona dinara, saopštila je danas Uprava carine.

RepublikaFoto: Tanjug/ MINISTARSTVO FINANSIJA- UPRAVA CARINA
Roba sa carine

Prekršaj je otkriven 24. decembra kada se za carinsku kontrolu prijavio 44-godišnji Vrbašanin koji je vozio kamion novopazarskih registarskih oznaka.

Vozač je prijavio 400 kilograma metraže u rolnama sa motivima fudbalskih klubova "Barcelona" i "Mančester United" i likovima iz crtanih filmova "Sunđer Bob", "Frozen", "Hello Kitti" i drugih i pidžame "Victori''s Secret" za koje se nakon detaljnog pregleda ustanovilo da povređuju pravo intelektualne svojine.

U toku pregleda pronađeno je i neprijavljenih 745 kilograma metalnih ručki i šarki, PVC kesa i drugih delova za PVC stolariju, kao i 300 kompleta trenerki i dukserica "Victori''s Secret" za koje se sumnja da su kopije poznatog brenda.

Carinici su u toku pregleda otkrili i da se u kamionu, umesto prijavljene boje za tekstil, nalazi 640 litara herbicida "Shoot"i insekticida "Imigold FS 600".

Pored spornog tovara zadržan je i kamion sa prikolicom pošto vrednost robe prelazi trećinu vrednosti vozila, navedeno je u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading