OBRAČUN CRNOGORACA U BEOGRADU: "Kavčanin" izrešetan hicima iz automata

Autor:

Hronika

03.01.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za napadačima koji su hicima iz automatske puške ubili Kotoranina Davorina Baltića (41) u ponedeljak uveče, pripadnika ozloglašenog crnogorskog "kavačkog klana". Pretpostavlja se da je Baltić likvidiran u ratu njegove grupe i suprotstavljenog "škaljarskog klana".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Policija traga za ubicama Baltića/Foto: Ilsutracija

Policija traga za napadačima koji su hicima iz automatske puške ubili Kotoranina Davorina Baltića (41), pripadnika ozloglašenog crnogorskog "kavačkog klana". Pretpostavlja se da je Baltić likvidiran u ratu njegove grupe i suprotstavljenog "škaljarskog klana".

Ukradene tablice

Kotoranin je izrešetan samo dve nedelje nakon što je na Jutjubu osvanuo snimak koji je otkrio tajne "kavčana". Baltićevo ime je u tom zapisu bilo prvo na spisku pripadnika klana i označen je kao visokopozicionirani član krimi-grupe. Još se utvrđuje ko je objavio snimak u kojem je raskrinkan i vođa klana Radoje Zvicer.

- Napadači su sačekali Baltića ispred zgrade u kojoj je živeo u Beogradu. Kad je seo u golf 7 i krenuo da izađe iz garaže, napadači su osuli paljbu na njega. Potom su seli u tojotu i pobegli - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Kako dodaje, napadači su automobil polili benzinom i zapalili ga na Voždovcu.

- U potpuno uništenoj tojoti pronađeni su automatska puška i pištolj kojima je najverovatnije počinjen zločin. Na vozilu su bile ukradene tablice - priča naš sagovornik.

Baltić ubijen dve nedelje nakon što je na Jutjubu objavljen snimak u kojem se navodi da je pripadnik grupe

Prema njegovim rečima, u kontejneru koji se nalazi dve ulice od mesta na kojem je likvidiran član "kavačkog klana" pronađen je i pištolj s metkom u cevi i 11 metaka u okviru.

- Zasad nije utvrđeno kome pripada to oružje, a ne isključuje se ni mogućnost da je bilo Baltićevo. Međutim, istraga o ovom slučaju je i dalje u toku. Trenutno se pregledaju snimci sigurnosnih kamera kako bismo eventualno ušli u trag zločincima - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Poznat policiji

Davorin Baltić je odranije poznat crnogorskoj i srpskoj policiji.

- On je osuđivan za različita krivična dela - nedozvoljeno držanje oružja, razbojništva, drogu, iznudu, a za njim je beogradska policija raspisala potragu zbog teškog ubistva - dodaje naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading