MALA BARBARA NIJE U TISI?! Neko koči istragu o nestanku - tvrdi detektiv!

Autor: informer.rs

Hronika

13.01.2018

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barbara Vitez (15) iz Sente gotovo sigurno nije pala sa mosta u Tisi i udavila se, ali nekome nije u interesu da se sazna šta se zaista dogodilo sa ovom devojčicom kobne večeri 25. novembra 2016!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Istraga o maloj Barbari je odrađena traljavo

Ovo za Informer tvrdi privatni detektiv Stevan Đokić, predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA), koji već mesecima istražuje ovaj slučaj!

Đokić smatra da je zvanična istraga o Barbarinom nestanku urađena traljavo, da je trajala prekratko i da u njoj ima pregršt nelogičnosti. Kako kaže, da je devojčica zaista upala u Tisu, dosad bi pronašli barem delić njene garderobe. Zbog toga će u dogovoru sa Barbarinim roditeljima učiniti sve kako bi istraga o ovom slučaju bila ponovo pokrenuta.

Đokić: Da je tako bilo, našli bi bar komadić njene odeće, pre će biti da nekom tu nije u interesu da se sazna istina

Detektiv Đokić, koji sprovodi privatnu istragu na zahtev porodice Vitez, kaže da nije pronašao nijedan dokaz koji ukazuje na to da je Barbara upala u Tisu i da je policija ovu informaciju uzela zdravo za gotovo.

Sajt o Barbari pomaže u istrazi

Stevan Đokić otkriva i da će uskoro uz pomoć svog tima napraviti sajt posvećen Barbari Vitez kako bi što više ljudi imalo pristup njenim slikama i ličnim podacima.

- Što se više građana uključi u ovaj slučaj, veće su šanse da se on što pre okonča. Na sajtu ćemo svakodnevno kačiti važne informacije o Barbari, sve ono što dođe do nas ili roditelja, sve njene slike... Podsetićemo i šta se sve desilo te noći. Isto tako napravićemo i kampanju, uključićemo i medije, jer svi znamo koliki uticaj oni imaju. Na taj način, vršiće se i jedan vid pritiska na javnost, ali i nadležne institucije, što će možda uticati da se ipak dođe do krucijalnih dokaza - kaže Đokić.

- Uradili smo detaljnu analizu korita Tise oko Sente i prema svemu što smo otkrili, nemoguće je da neko upadne u reku i da ga ona jednostavno proguta. Da je Barbara Vitez zaista pala sa mosta u Tisu, dosad bi negde isplivao makar delić njene garderobe, ako ne i celo telo. Zato zaista ne znam na osnovu čega je policija zaključila da je baš to prava verzija ovog slučaja i zašto ga je tako olako zaključila. Nešto tu debelo smrdi... - sumnjičav je Đokić, koji kaže da se tokom dvomesečne privatne istrage susreo sa nizom opstrukcija i sabotaža:

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Očajni otac Barbare Vitez

- Najveći problem je što ne posedujemo sva dokumenta iz istrage, jer često nailazimo na zatvorena vrata za saradnju. Kao da nekome nije stalo da se sazna istina, već želi da koči istragu. Najveću prepreku nam pravi to što nemamo pravo na uvid u izjave dečaka koji su bili te noći sa Barbarom, jer su oni svoj iskaz dali u svojstvu građana. Jedino rešenje će nam biti da Barbarin otac Endre podnese krivičnu prijavu protiv tih dečaka kako bismo dobili uvid u ceo izveštaj i zapisnik. A nakon toga, tražićemo da ih ponovo podvrgnu poligrafu, ali ovog puta bez prevodioca, jer u suprotnom rezultati sa detektora laži nemaju nikavu validnost - naglašava Đokić.

Najsumnjiviji je iskaz na poligrafu dečaka koji su bili sa Barbarom kobne večeri

I Endre Vitez, otac nestale devojčice, saglasan je sa tvrdnjama Stevana Đokića da Barbara nije pala u Tisu. On dodaje i da nadležni organi, iz njemu nepoznatog razloga, ne žele da sarađuju sa njim.

- Posle istrage koju je sprovelo udruženje Stevana Đokića, više je nego očigledno da stvari u ovom slučaju nisu čiste, da je bilo mnogo propusta i nelogičnosti! Na prvom mestu bih istakao policiju koja do sada nijednu informaciju nije pravilno ispitala. Nemamo nikakve informacije, a kada odemo da se raspitamo, policija nas usmeri na Tužilaštvo. A oni, navodno, nikada nemaju vremena da detaljno porazgovaraju sa nama. Neko očigledno ne želi da se otkrije istina, a ja ne znam zašto, jer moja ćerka nikom nije ništa uradila. Ona je dete. Zato pažljivo sledim sve savete detektiva Đokića, jer ovaj slučaj mora da se ispita do kraja - očajan je Vitez.

- Po stoti put kažem da moja Barbara nije pala u Tisu i ostajem pri tome. Ona se plaši visine i ni u najvećem ludilu ne bi se pela po mostu i ogradama. Ja znam da je moja ćerka živa i želim da je pronađem - naglašava Barbarin otac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading