EVO KAD ĆE BITI ZAVRŠENO suđenje za ubistva Bojovića i Vidakovića!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

14.01.2018

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje optuženima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine ušlo je u završnu fazu i u febuaru se očekuju završne reči odbrane i tužilaštva, a zatim i izricanje prvostepene presude.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nikola Bojović

Za sredu i četvrtak, 17. i 18. januara planirano je ispitivanje preostala dva veštaka, a sud je planirao završne reči za februar.

Svi optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi i svedočio protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.

On je u julu prošle godine zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o svedočenju u zamenu za nižu zatvorsku kaznu, odnosno od 10 i po godina zatvora, dok je za teško ubistvo, za koje je optužen predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a za zločinačko udruživanje do pet godina.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović je Nikolin brat koji je počinio mnoga kriminalna dela

Na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su Miloš Delibašić koji se tereti kao organitor kriminalne grupe zajedno sa svojim rođakom koji je ubijen prošlog februara u Budvi, crnogorskim državljaninom Slobodanom Šaranovićem.


Optuženi su i Goran Bojanić i Saša Cvetanović, dok se Ratku Koljenšicu iz Crne Gore sudi se u odsustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i Slaviši Novakoviću koji je u bekstvu.

Motivi za ova dva ubistva su, kako se veruje, osveta za ranije ubistvo Šaranovićevog brata Branislava u Beogradu.


Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading