Tragedija u Kosovskoj Mitrovici: UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ!

Autor: Republika

Hronika

16.01.2018

08:17 >> 11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, a on je ubrzo podlegao povredama.

RepublikaFoto: youtube.com/Slikovita Stvarnost
Oliver Ivanović

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

Na Ivanovića su navodno pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke. 

Prema nezvaničnim informacijama, Ivanović je nakon napada hitno transportovan u KBC Kosovska Mitrovica gde su se borili za njegov život, međutim, on je izgubio mnogo krvi i lekari nisu mogli ništa da učine.

Kako je saopštila Ksenija Božović iz GI SDP, policija je ispred kancelarije pronašla četiri čaure.

- Upucali su ga ispred kancelarije, bio je sam. Pronašla ga je komšinica koja je krenula da kupi hleb. Odmah su pozvali Hitnu pomoć - rekla je Božovićeva za Alo!.

U Ivanovića je ispaljeno više metaka iz daljine, a nekoliko hitaca Ivanović je primio u stomak. Potom je napadač prišao i još jedan metak ispalio u Ivanovića iz neposredne blizine.

- Ivanoviću je konstatovano pet rana u gornjem delu grudnog koša koje su nanete vatrenim oružjem - rekao je direktor mitrovačke bolnice Milan Ivanović na konferenciji za novinare.

Istakao je da su lekari pokušali reanimaciju i da su preduzete sve potrebne mere, ali od 8.30 do 9.15 časova nije došlo do uspostavljanja srčane funkcije i konstatovana je smrt.

Tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici Šićiri Sila rekao je za prištinski portak Expreš da je na Olivera Ivanovića pucao za sada nepoznati napadač, te da se ubistvo dogodilo ispred sedišta njegove stranke "iz automobila u pokretu".

Kako su rekli policijski organi u Mitrovici, u pitanju je klasična sačekuša.

Policija je blokirala mesto zločina. 

"Reanimaciju su pokušali i najbolji mitrovički lekari, čak i profesori koji su se iz Beograda zadesili ovde, ali ništa nisu mogli da učine", rekao je za portal KoSSev Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

Očekuje se da će policija nabaviti snimke sigurnosnih kamera koji će joj pomoći da otkrije napadača, za kojeg se sumnja da je pratio žrtvu pre likvidacije.

Ubica zapalio vozilo kojim je pobegao?

Prema nezvaničnim informacijama, u Ulici Vojvode Putnika pronađeno je zapaljeno vozilo "opel astra", rekao je za medije šef smene Nebojša Rošić.

Pretpostavlja se da je ubica Olivera Ivanovića pobegao ovim vozilom sa mesta zločina, nakon čega ga je zapalio da bi prikrio tragove.

Sve policijske jedinice su trenutno na terenu u Kosovskoj Mitrovici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša

16.01.2018 09:40

Oni razumeju samo jezik sile. OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB. Ovo je prešlo sve moguće mere. Nsu Srbi glineni golubovi i nije ubijen baš danas slučajno kada je nastavak tzv pregovora. Ovo je potvrda da su razgovori bespotrebni jer su ultimatum prema našoj strani a nije dogovor ako neko kaže hajde da se dogovorimo kako ja kažem. Iskreno saučešće porodici.

KosovojesrceSrbiie

16.01.2018 13:59

Pa dokle bre da Srbi ginu, dokle da nam stoka ubija viđene ljude, dokle da trpimo da nas ugnjetavaju. Braćo i sestre vreme je da se konačno obračunamo sa tom Šiptarskom bagrom, da jednom za navek zapamte ko su Srbi i naš narod, da im više nikada nepadne na pamet da kažu nešto Srbinu a kamoli nešto da urade...Svi da smo pametni i da izađemo na ulice da protestvujemo I da vidi "svet" da smo složni, pa ako da bog da se do godine svi okupimo i vidimo na Gazimestamu