VARIKINA NE UKLANJA TRAGOVE KRVI: Hrvatski veštak o ubistvu pevačice Jelene Marjanović

Autor:

Hronika

26.01.2018

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Varikina uništava sve organske tragove i tragove krvi, ali ih ne otklanja sa zida. Naime, molekuli kreča se pomešaju s krvlju, pa bi mogli da se uoče i posle čišćenja varikinom.

RepublikaFoto: youtube.com/RIJALITI KANAL
Srbiju još šokira njeno ubistvo: Jelena Marjanović

Ovo je za Srpski telegraf rekao Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), kojem je svoja iskustva o tragovima krvi preneo hrvatski veštak balističar Vojin Maštruko.

Porodica ubijene Jelene Krsmanović Marjanović angažovala je CFI da bi rasvetlili brutalni zločin u Borči, a dok se čeka 3D rekonstrukcija, Šipka je s kolegom razgovarao o tragovima krvi jer se posle ubistva pevačice spekulisalo da je kuća Marjanovića bila očišćena varikinom.

- Razgovarao sam s vodećim veštakom u Hrvatskoj i rodonačelnik forenzičke 3D rekonstrukcije Vojinom Maštrukom o njegovim iskustvima kad je reč o tragovima krvi. Bilo je priča da je kuća oprana varikinom, pa je trebalo da nam kaže kakvi su njihovi rezultati. On je rekao da bi varikina uništila tragove krvi na laminatu i na pločicama, ali ne i na zidu - kaže Šipka.

Šipka: Balističar Vojin Maštruko rekao da bi krv ostala na zidu i posle čišćenja varikinom

On ostaje pri stanovištu da Jelena Marjanović nije ubijena na nasipu, već da je njeno telo naknadno doneto i bačeno u kanal.

- Da je na nasipu udarena devet puta po glavi, moralo bi da bude tragova krvi. Inače, svedoci koji su nam se javljali su počeli da odustaju jer ih još nisu zvali na saslušanje u tužilaštvu - priča Šipka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading