POLICIJA PONOVO HAPSI ANĐUSA? Voditelj optužen za iznudu, izbegava sud

Autor:

Hronika

09.02.2018

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu naložio je privođenje TV voditelja Dejana Anđusa jer se u petak nije pojavio na suđenju! Anđus se tereti da je od biznismena Milojice Markovića, vlasnika putarskog preduzeća "Europark", pokušao da iznudi 2,5 miliona evra!

Foto: Srpski telegraf
Dejan Anđus

Poznati voditelj pao je prilikom primopredaje novca, a snimak na kojem Anđus uzima koverat s novcem ubrzo se pojavio na društvenim mrežama.

- Optuženi se nije pojavio na ročištu, a nije ni priložio opravdanje za izostanak iako je uredno primio poziv. Suđenje je odloženo za 19. april, a sudija je dala naredbu za njegovo privođenje na sledeće ročište - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Advokatica Vesna Golubović, branilac Dejana Anđusa, kaže za Srpski telegraf da nije bilo potrebe za ovakvom odlukom suda jer je njen branjenik dan pre suđenja poslao telegram u kojem je naveo razloge izostanka.

Ko je Anđus autor emisije na televiziji Kopernikus

u žižu javnosti došao kad je za napad optužio Čovića
svojevremeno je radio i na radiju Fokus
platio maloletnici za seks 8.500 dinara

- Dejan je uputio telegram sudu o razlozima koji su ga sprečili da dođe u sud. Postoji mogućnost da, s obzirom na to da je telegram poslao u četvrtak uveče, on eventualno nije združen u spis i nije iznet sudiji pre početka glavnog pretresa - rekla je Golubovićeva.

Podsetimo, biznismen Milojica Marković je početkom prošle godine prijavio policiji da ga Anđus mesecima uznemirava i traži mu novac.

Advokat: Dejan je poslao telegram sudu, a postoji mogućnost da sudiji nije iznet pre ročišta

- Inspektori su neko vreme pratili osumnjičenog, nakon čega su uspeli da ga uhvate na delu prilikom primopredaje 30.000 evra, što mu je navodno bilo potrebno za letovanje. U Anđusovom telefonu tad su pronađene i poruke koje je upućivao vlasniku putarskog preduzeća - kaže naš izvor.

Anđus je uhapšen 30. juna 2017, a mesec dana kasnije pušten je da se brani sa slobode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading