CRNI UTORAK: Dvoje poginulo, sedam povređeno

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni utorak na putevima u Srbiji! U samo 12 sati na srpskim putevima dogodile su se čak tri velike saobraćajne nesreće, u kojima su dve osobe poginule, a sedmoro je povređeno! Dve osobe zadobile su teže telesne povrede i zbrinute su u bolnicama, dok je njih petoro lakše povređeno i pušteno na kućno lečenje.

Foto: Srpski telegraf
Dva sata kamion visio iznad Morave

Do lančanog sudara u kojem je šestoro povređeno došlo je na auto-putu kod Malog Požarevca, dok je kod sela Mijatovac kod Ćuprije vozač kamiona probio ogradu mosta i bio zarobljen dva sata u kabini. Ipak, najstravičnija nesreća se dogodila na pružnom prelazu kod Vranjske banje kada je voz naleteo na opel i usmrtio dvojicu muškaraca.

Miodrag Savić kamionom probio zaštitnu ogradu mosta kod Ćuprije i dva sata proveo zarobljen u kabini, koja je visila iznad Morave

Nesreće su se dešavale širom Srbije zbog loših vremenskih uslova, ali i nepažnje vozača.

- S obzirom na to da je sneg i da su putevi klizavi, vozačima se preporučuje dodatni oprez da ne bi dolazilo do saobraćajki - kažu u policiji.

Foto: Srpski telegraf

Autom pokosio ljude

Šest osoba, od kojih dve teže, povređeno je u lančanom udesu koji se dogodio juče oko 11 sati na auto-putu Beograd-Niš kod isključenja za Mali Požarevac. U nesreći je učestvovalo nekoliko vozila, a teže povređeni prevezeni su u Urgentni centar.

- Do udesa je došlo kada je automobil beogradskih registracija naleteo i pokosio ljude koji su popravljali kola, ali i na još dva vozila. Udarac je bio toliko silovit da je jedno od vozila sletelo sa puta - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Hitna pomoć i policija su odmah izašle na mesto nesreće.

- Lekari su na licu mesta zbrinuli četiri osobe, dok je njih dvoje prevezeno u Urgentni centar. Još nije poznato da li je vozač automobila izgubio kontrolu usled neprilagođene brzine ili klizavog puta. Policija je obavila uviđaj, nakon čega će se znati više informacija - kaže naš sagovornik.

Foto: Srpski telegraf

Kamiondžija dva sata visio iznad Morave

Vozač kamiona Miodrag Savić lakše je povređen u udesu kod sela Mijatovac kod Ćuprije nakon što je kamionom probio zaštitnu ogradu mosta i ostao zarobljen u kabini, koja je visila iznad ledene Velike Morave! Drama je trajala puna dva sata, a prema rečima Miodragovog sina Nenada, do saobraćajke je došlo zbog snega.

- Otac mi je proklizao na putu i izgubio kontrolu nad vozilom. Imao je sreću što se kamion nekako zaustavio jer da je vozilo otišlo pola metra dalje, završio bi u reci - rekao je Savić za medije.

- Pozvao me je i rekao: "Sine, brzo dolazi, imao sam saobraćajku kod Mijatovca, visim iznad Morave." Video sam da je uplašen, ali da drži strah pod kontrolom. Ipak je on bivši vatrogasac i nije dao da ga panika savlada - rekao je on.

Na mesto nesreće ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci, a akcija spasavanja trajala je nekoliko sati. Na sreću, Miodrag je u udesu zadobio samo promrzline.

- Zaledio sam se kada sam došao na mesto nesreće i video da mi otac visi iznad reke. Kamion se držao samo na zadnjoj osovini i svake sekunde je moglo da krene nešto po zlu. Bio je uplašen, ali je uspevao da se kontroliše. Trudio sam se da mu skrenem misli i zagovarao ga sve dok ga nisu izvukli - rekao je sin kamiondžije.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Marjan Dimitrijević

Voz usmrtio dvojicu radnika

Radnici vranjskog "Vodovoda" Marjan Dimitrijević (41) i Saša Stojanović (42) iz sela Ćukovac poginuli su u ponedeljak posle ponoći na pruzi u Vranjskoj banji kada je na opel omegu, u kojoj su se nalazili, naleteo teretni voz. Nesreća se dogodila oko jedan sat posle ponoći, a Stojanović i Dimitrijević su u trenutku tragedije prelazili preko pruge iako je bila spuštena rampa.

- Iako je bila uključena saobraćajna signalizacija i bili spušteni polubranici zbog voza, radnici su automobilom krenuli preko pruge. Tada je na njih naleteo voz koji je išao iz Solunu i od siline udarca skroz smrskao vozilo - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Voz je najpre automobil gurao niz prugu više od 200 metara, nakon čega je lokomotiva ispala iz šina i zaustavila se.

- Mašinovođa je uključio sirenu i svirao, ali nije mogao da se zaustavi. Vozač opela je prilikom udarca ispao iz automobila, dok je suvozač ostao u njemu - dodaje naš izvor.

Samo nekoliko sati pre nesreće Dimitrijević je na svom Fejsbuk profilu objavio nekoliko snimaka uživo iz kafane.

Policija ispituje sve okolnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading