Roditelji 14 godina traže pravdu za sina: DUM-DUM METKOM MU RAZNELI GLAVU

Autor: Narcisa BOŽIĆ

Hronika

06.03.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Marković (20) iz Velikih Radinaca kod Sremske Mitrovice ubijen je 14. juna 2014. dum-dum metkom dok je radio na pumpi na ulazu u selu.

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Otac Milenko već 14 godina traži pravdu od vlasti i policije

Četrnaest godina kasnije ubica i dalje nepoznat, ali njegovi ne odustaju od namere da dođu do istine.

Profesionalac

- Sećam se kao da je juče bilo. Oko podne sam se vraćao kući sa njive kad sam video komšiju kako trči prema meni kao bez duše i viče: "Jao, nesreće komšo, eno, ubili ti Gorana!" Klonuo sam, pao na momenat, pa potrčao kao pomahnitao do pumpe, gde je Goran poslednju godinu radio - priseća se otac Milenko kobnog dana.

Otac: Saslušano je pola sela, u policiji su uveravali da su na tragu ubici. I tako već deceniju i po

Ubijenog Gorana pronašao je meštanin koji je stao na pumpu da natoči gorivo. Videvši da se niko ne pojavljuje ušao je unutra i zatekao jeziv prizor - mladić je u lokvi krvi klečao sa rukama opuštenim pored tela i klonule glave, gotovo raznete. 

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Benzinska pumpa gde je nesrećni mladić ubijen

Sef je bio obijen i iz njega je, kako se kasnije ustanovilo, odneto 70.000 dinara.

- Iz Hrvatske smo u Srbiju stigli 1991. Tamo sam u Zagrebu radio na poslovima obezbeđenja lica i objekata i znam da prepoznam rukopis profesionalca. Sve ukazuje na smišljeno ubistvo jer je Goran imao vidljive povrede i masnicu iznad desnog oka, gde ga je ubica udario okvirom pištolja u desnu obrvu da ga onesposobi, a potom mu pucao u levu slepoočnicu. Specijalni rasprskavajući dum-dum metak prošao je kroz glavu i izašao ispod desnog uha raznevši mu mozak i pola vrata - opisuje otac zastrašujući prizor od pre 14 godina pokazujući uznemirujuće fotografije sa lica mesta.

70 hiljada dinara nestalo je iz sefa na pumpi

Nekoliko meseci trajala je medijska buka oko svirepog ubistva, a otprilike isto toliko i intenzivna potraga na terenu za ubicom. Kružile su glasine da je ubica crvenim golfom pobegao u Republiku Srpsku i da se tamo krije, ali ta informacija nikada zvanično nije potvrđena.

Sumnja

Sumnjam da se slučaj iz nekog razloga zataškava. Pisao sam na sve strane, odlazio u mitrovačku policiju svaki dan, obijao vrata inspektora i načelnika, ali uzalud. Neki inspektori su meni iza leđa govorili da sam lud, čak me i prijavljivali za uznemiravanje, nemoćno širi ruke Milenko.

Imaju otiske, ali nemaju ubicu

U zapisniku o uviđaju, koji je potpisao istražni sudija tadašnjeg Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici D. K., piše da su svi tragovi pronađeni na licu mesta "uočeni, obeleženi i fotografisani" i da će činiti sastavni deo zapisnika. Takođe, piše da su tragovi papilarnih linija pronađeni na ladici prvog stola, dovratku vrata, čašama i vratancima kase i da su skinuti putem folije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading