UHAPŠENE SLUŽBENICE: Davale SRPSKO DRŽAVLJANSTVO ZA 500€!

Autor:

Hronika

08.03.2018

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su policijsku službenicu i zaposlenu u jednoj beogradskoj opštini osumnjičene da su zloupotrebivši službeni položaj omogućile stranim državljanima upis u knjigu državljana Republike Srbije, iako neki od njih nisu ispunjavali zakonom predviđene uslove.

Foto ilustracija

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita uhapšene su policijska službenica Uprave za upravne poslove G.R.  i službenica matičnih evidencija opštine Stari grad A.P. 

Policija je uhapsila i dvoje građana LJ.N. i M.Z, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su G.R. i A.P, u dužem vremenskom periodu od osumnjičenih građana primale poklone, kao i novac u iznosu od 100 do 500 evra kako bi stranim državljanima omogućile upis u knjigu državljana Republike Srbije i donošenje rešenja po ubrzanom postupku, iako neka od tih lica nisu ispunjavala zakonom predviđene uslove za prijem u državljanstvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading