KAKO JE PAO KORUMPIRANI RADIOLOG SA VMA: Kamere snimile sve mutne radnje, on se branio ćutanjem

Autor: Mediji, Republika

Hronika

08.03.2018

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan R., doktor specijalista radiologije i potpukovnik na Vojnomedicinskoj akademiji, koji je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj, juče se na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: wikimedia.org

Pritvor mu je, prema pisanju beogradskih medija, određen da ne bi uticao na svedoke, ali i da ne bi ponovio krivično delo zbog kog je uhapšen.

- Suočen s dokazima koji su prikupljeni tokom pretkrivičnog postupka, on je odlučio da zasad ne iznosi svoju odbranu - kaže izvor upoznat sa istragom. 

Doktor je izvesno vreme, pre nego što su mu stavljene lisice, bio pod prismotrom i da postoje audio i video zapisi kao dokazi.

- Njegov kabinet bio je pod audio i video nadzorom i kamere i mikrofoni koji su postavljeni zabeležili su sve mutne radnje - objašnjava sagovornik.

Lekar se sumnjiči da je pacijentima uzimao novac kako bi im što pre zakazao preglede na koje se dugo čeka. Reč je, navodno, o teško obolelim pacijentima koji su bili spremni da plate da ne čekaju na listama. Sumnja se da je doktor na taj način uzeo 1,5 miliona dinara.

- Osim na VMA, radiolog je radio i na jednoj privatnoj klinici. U nju je dolazio po potrebi i za pregled po pacijentu dobijao 10.000 dinara. Inače, na VMA je mesečno, u zavisnosti od toga da li je imao noćna dežurstva ili ne, bio plaćen od 100.000 do 160.000 dinara - otkriva sagovornik iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading