TUGA U ARILJU: Dečak se udavio pred očima brata i ujaka!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

10.03.2018

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško K.(5) utopio se danas u Rzav. Spasilačka ekipa je pronašla dete dva kilometara od mesta gde je upao u reku, pred očima svog rođenog brata i ujaka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako saznaje Blic, dečaka je čuvao ujak Vladimir u parkiću pored reke kod visećeg mosta.  

U jednom trenutku dečak je otišao do reke, okliznuo se i upao u vodu.

Brzaci su odmah odvukli dečaka i do njega nije bilo moguće doći. Odmah je alarmirana policija.

Ubrzo su na lice mesta stigli vatrogasci iz Arilja, za njima iz Požege, a potom i vatrogasno - spasilačka ekipa iz Užica za rad na vodi koja je čamcima krenula Rzavom nizvodno.

Posle nekih sat vremena telo petogodišnjaka je pronađeno u mestu Sastavci, kilometar i po - dva od mesta gde je voda ponela dečaka, već u toku Moravice u koju se uliva rzav.

- Najjezivi trenuci su bili oni dok je dečak dozivao brata kog je nosila reka, a onda ljudima koji su se skupili u parkiću govorio kakvu je Boško imao kapu, nadajući se da će taj detalj pomoći u potrazi - ispričala je za Blic žena koja živi blizu visećeg mosta nad Rzavom i koja je čuvši Viktorovo zapomanje izašla iz dvorišta da vidi šta se dešava.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva
Foto: Ilustracija

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14. 25 časova.

- Oko podne smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju - rekao je Cicvarić za Glas zapadne Srbije.

- Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25 - rekao je Cicvarić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading