POTRAGA ZA M.D. (15) IZ LESKOVA: Gluvonemi dečak nestao u reci Pek?

Autor:

Hronika

12.03.2018

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za dečakom M.D. (15) iz sela Leskovo kod Majdanpeka, koji je juče ujutru otišao iz porodične kuće i nestao. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, tragovi su vodili do reke Pek, ali zasad nije utvrđeno da je mališan upao u vodu.

RepublikaFoto: istmedia.rs
Dečakov otac se nada da če mu pronaći sina: Bogomir D.

Policija traga za dečakom M. D. (15) iz sela Leskovo kod Majdanpeka, koji je juče ujutru otišao iz porodične kuće i nestao. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, tragovi su vodili do reke Pek, ali zasad nije utvrđeno da je mališan upao u vodu.

Išli u prodavnicu

Kako saznajemo, M. D. je gluvonem od rođenja, boluje i od epilepsije, a u potragu za njim uključili su se i rodbina i vatrogasci.

- Dečak se probudio oko 6.30. Obuo je čizme i otišao u drugi deo kuće u kojem mu živi deda. U jednom trenutku roditelji M. D. otišli su da ga potraže, ali od njega nije bilo ni traga ni glasa. Majka i otac su se uspaničili naročito zbog toga što njihov sin nije dovoljno sposoban da vodi računa o sebi - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, roditelji su odmah krenuli u potragu za mališanom, a kako nisu uspeli da ga pronađu, alarmirana je i policija.

- Dečak je često znao da ode do prodavnice koja se nalazi na kilometar i po od njegove kuće. Tamo bi rukom pokazao šta želi da uzme, pa su roditelji kasnije plaćali tu robu. Zbog toga su otac i majka otišli do radnje, ali im je prodavac rekao da M. D. nije dolazio - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Dečak ustao oko 6.30, obuo čizme i otišao u drugi deo kuće u kojem mu živi deda. Otad mu se gubi trag

Preplašeni roditelji nastavili su da tragaju za sinom, pa su pokucali na vrata rođaka koji su im se, kao i komšije, pridružili u potrazi.

- Oni su ubrzo naišli na tragove u snegu na obali reke Pek. Posumnjali su da je dečak prošao tim putem i da postoji mogućnost da je upao u vodu, pa su o svojim saznanjima obavestili policiju. Međutim, dok je patrola stigla, sneg se istopio, a tragovi su nestali. To mesto dodatno su izgazili rođaci, tako da nikakvi tragovi nisu zatečeni - priča naš sagovornik.

Napuštene kuće

Potraga za nestalim dečakom je nastavljena, a pretražuje se celo selo.

- Policajci razgovaraju sa meštanima i proveravaju da li je bilo ko video M. D., kao i da li su primetili u kom pravcu je otišao. Pregledaju se i zapušteni delovi sela, kao i napuštene kuće, ali potraga zasad nije dala rezultate - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading