POP NAMESTIO MAJKU I ĆERKU: Ispovedio se tužilaštvu za blažu kaznu

Autor: A. MIHAILOVIĆ - M. TOMIĆ

Hronika

14.03.2018

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetlanu Popadić (46) i njenu ćerku Anu (24) iz požeškog sela Lopaši, koje se sumnjiče da su organizovale šverc 27 kilograma skanka iz Albanije, razotkrio je pop Milan Jordović, koji je sa drogom i uhapšen 27. februara ove godine.

RepublikaFoto: eparhija-zicka.rs
Pop Milan Jordović

Kućni zatvor

Jordović i veroučitelj Zoran Marinković, koji je bio prerušen u ženu, uhapšeni su sa drogom u kolima u Mrčajevcima. Pop je u zamenu za blažu kaznu rešio da prizna grehe, te je istražnim organima ispričao da su on i veroučitelj bili "samo prenosioci" i otkucao majku i ćerku - mozak operacije. Zauzvrat, on bi umesto u ćeliji mogao da robija u svojoj kući.

 

Majka i cerka ???????

A post shared by Ancica (@anapopadic94) on May 20, 2017 at 9:04am PDT

- Sveštenik je rekao da ih je na granici sa Albanijom čekao automobil koji je pripadao D. B. i da je trebalo za pare da doteraju drogu do Požege i predaju je Svetlani i Ani, koje bi se "pobrinule" za dalje. Droga je trebalo da završi u Švajcarskoj - kaže izvor iz istrage.

Kod majke i ćerke su pronađene devize, za koje se sumnja da su stečene prodajom narkotika. U istrazi se pominje da imaju dva apartmana na Zlatiboru, kao i da im je zaplenjeno šest automobila.

12 godina maksimalna, a tri godine je minimalna kazna za trgovinu narkoticima

Reporteri Srpskog telegrafa obišli su imanje Popadića u selu Lopaši, na oko 15 kilometara od Požege, ali nisu zatekli nikoga, dok je pitbul šetao u neograđenom, poprilično neuređenom dvorištu.

Komšije objašnjavaju da u kući živi Svetlana sa mužem Milenkom i sinom Aleksandrom i da ih ćerka Ana stalno obilazi. Kako dodaju, Popadići su živeli skromno sve do pre dve godine, kada je Svetlana napustila posao prodavačice na pijačnoj tezgi.

- Odjednom je počela često da putuje, a u njihovom dvorištu su se od tada mogli videti nepoznati ljudi i besna kola sa zatamnjenim staklima - pričaju komšije i dodaju da su se nekako istog trenutka Popadići distancirali od čitavog komšiluka, osim supruga, koji, prema njihovim rečima, sa ženom, ćerkom i sinom nije imao naročito dobru komunikaciju.

 

Mnogo se volimo majka i ja ???lopa

A post shared by Ancica (@anapopadic94) on Mar 23, 2017 at 9:15am PDT

- Niko od žena iz komšiluka nije odlazio na kafu kod Svetlane poslednje dve godine, kao što su to ranije činile, a njen muž se često žalio da ga niko ne ferma dva posto i da on ne zna odakle dolazi sav taj lagodan život - kažu komšije, dok za ćerku Anu kažu da je "fino dete".

Otvorili menjačnicu

- Uvek se javi, porazgovara... Ne bih za nju nikada rekla da je spremna za nešto tako. Neko mi reče da se udala i da živi u Prilepcu i da je nedavno otvorila menjačnicu u Požegi. A Svetlana, stalno je ćutala kada prolazi... - kaže ta komšinica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading