EKSKLUZIVNO: Šta su sveštenik i trandža rekli na saslušanju

Autor: ZORICA NIKOLIĆ

Hronika

16.03.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao sam novčanih problema i neplanirane izdatke za lečenje. To je razlog zbog čega sam olako ušao u posao s drogom. Svestan sam da je s mojom dosadašnjom profesijom završeno, što mi izuzetno teško pada, ali sam sve priznao kako bih spasao brak i porodicu, rekao je na saslušanju sveštenik Milan Jordović (41) iz Požege, koji je 27. februara uhapšen u Mrčajevcima sa 27 kilograma skanka.

RepublikaFoto: eparhija-zicka.rs
Milan Jordović

Narkotici su bili sakriveni u specijalno napravljenom bunkeru automobila kojim je upravljao, a osim popa, iza rešetaka se našao i veroučitelj Zoran Marinković, koji je bio obučen kao žena. Policija je ubrzo ušla u trag i organizatorima šverca narkotika Svetlani Popadić (46) i njenoj ćerki Ani (24) i stavila im lisice na ruke. Lanac krijumčarenja je prekinut zahvaljujući izjavama Jordovića i Marinkovića, koji su otkrili za koga su radili. Marinković jer je bio u teškoj finansijskoj situaciji, a Jordović jer je želeo da kupi kuću u Albaniji, gde je često boravio.

 Jordović: Svetlana mi rekla da je za godinu dana, koliko se bavi švercom, proputovala celu Evropu

- Zoran me je pozvao i rekao mi da treba negde da ga vozim. Potom mi je rekao da je upoznao Anu i da mu je poklonila jaknu od 18.000 i neke kozmetičke preparate. Ispričao mi je da su njeni imućni, da su mu Ana i njena majka predložile da odradimo posao za njih, da prevezemo lekove za rak koji su skupi, uz naknadu od 5.000 evra. Pitao sam ga da to možda nije droga, ali mi je odgovorio da ne zna - rekao je Jordović i dodao da mu je Marinković nekoliko dana kasnije priznao da je ipak u pitanju droga.

RepublikaFoto: instagram/anapopadic94
Ana i Svetlana Popadić

- Našli smo se u Aninoj menjačnici, gde je ubrzo došla i Svetlana. Plašio sam se da nas ne uhvati policija, a Svetlana mi je rekla da je sve bezbedno, kao i da je za godinu dana, koliko se švercom bavi, proputovala celu Evropu - ispričao je sveštenik.

Dobili ključeve

Jordović je objasnio da su Marinković i on ključeve automobila dobili dan pre puta i da su išli na Kosovo, gde im se pridružio izvesni Nenad. Kako je dodao, taj muškarac je odvezao kola na nekoliko sati, spakovao skank, a potom su se sva trojica odvezli do Raške, gde su se rastali sa njim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading