"LEGIJA JE BIO POŠTENJAČINA, DOK NIJE POSTAO NARKOMAN!" Žabac otkrio detalje o Zemunskom klanu: Čume je bio najpametniji, Duća je trčao za njim

Autor:

Hronika

02.01.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog Čumeta je nastao "raspad sistema", dodaje on.

"LEGIJA JE BIO POŠTENJAČINA, DOK NIJE POSTAO NARKOMAN!" Žabac otkrio detalje o Zemunskom klanu: Čume je bio najpametniji, Duća je trčao za njim

Foto: youtube/printscreen/Dokumentarne Emisije Balkan

Nebojša Tubić Žabac je devedesetih godina bio poznat kao "žestoki momak" i družio se sa ljudima koji su bili deo "Zemunskog klana". U jednom intervjuu otkrio je malo poznate detalje o klanu i njegovim članovima, bacajući novo svetlo na njihove aktivnosti i međusobne odnose.

U intervjuu, Tubić je otkrio da je Milorad Ulemek Legija nekada bio oličenje poštenja, discipline i rada, ali da je kasnije postao narkoman i učestvovao u brojnim otmicama. Kao vojnik, naučio je da sluša naređenja, a nakon Arkana, počeo je da sluša Dušana Spasojevića. Tubić ističe da Legija nije bio naivan ni tada, vešto računajući tokom otmica i uzimajući deo plena za sebe.

- Kad su počele otmice, Legija je znao dobro da računa, tako da su sve delili pola-pola. Jedna polovina Legiji, a drugu polovinu deli ceo "zemunski klan". Prva je bila otmica Vuka Bajruševića, Legija je tad uzeo pola sebi, a ostatak dao "zemuncima" da dele. On je bio ta spona između otmičara i žrtvine porodice i bio je garancija da će sve proći u redu ako se novac isplati kako je naloženo. Tako je bilo i kad su oteli Miškovića, za sat vremena su uzeli 8 miliona. Legija je tad odmah uzeo 4 miliona i to mu se osladilo.

Tubić dodaje da je tada nastao "raspad sistema zbog Čumeta", prenosi Kurir.

- Čume je bio najpametniji, on je "zemunce" zapravo, stvorio. Kad su bili kod mene, Duća je trčao za Čumetom i nosio gorivo u kanti. Čume je bio protiv otmica i rekao je da treba da se bave legalnim poslovima kao što je on počeo da gradi puteve. Međutim, njih to nije zanimalo, uzimali su velike pare i niko nije mogao da ih uhapsi, a i ako bi se to desilo, otmice su se vodile kao privremeno lišavanje slobode i kazne nisu bile velike. Čume im je govorio da je kilometer autoputa million evra, da su to čiste pare i da tako treba raditi. Međutim, oni su voleli brzu lovu i adrenalin. Navikli su da se bave kriminalom i hteli su još da uzimaju tako para, a Čume je to prerastao - ispričao je Žabac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading