MISTERIOZNI MUŠKARAC SVEDOČI O UBISTVU JELENE?!

Autor: alo.rs

Hronika

23.03.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o dopuni istrage protiv Zorana Marjanovića (39), optuženog da je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), a jedna od ključnih stvari biće i saslušanje misterioznog muškarca, kome je Jelena slala poruke neposredno pre ubistva.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Kako Alo saznaje, on će biti pozvan na saslušanje da bi se razjasnilo da li joj je život bio ugrožen, ko joj je pretio smrću i da li je od njega tražila pomoć.

Naime, pokojna Jelena je 2. aprila 2016. između dva telefonska poziva - onog koji joj je uputila kuma Vera i onog koji joj je uputila majka, razmenila SMS-ove sa muškarcem M. Š. Poruke mu je slala između 16.41 i 16.43 časova, navodno, neposredno uoči smrti.     

- Jedan od glavnih zadataka tužilaštva biće da otkrije u kakvom su odnosu bili taj muškarac i Jelena. Neophodno je utvrditi i šta je sadržaj tih poruka - kaže izvor za Alo i dodaje da postoje indicije da je Jelena slala poruke u kojima je tražila neku vrstu pomoći.

- Poznat je broj telefona tog muškarca, a na osnovu toga je utvrđeno da broj pripada izvesnom M. Š. Najpre se mora utvrditi da li je vlasnik broja zaista i komunicirao sa Jelenom ili je eventualno neko drugi u tom momentu koristio njegov telefon. Kako bi se razjasnile sve nedoumice, neophodno je da M. Š. bude pozvan u tužilaštvo da svedoči - objašnjava sagovornik.

RepublikaFoto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
Kuća Marjanovića

Jelena ubijena iz velike mržnje

Prema njegovim rečima, postoje izvesna saznanja koja ukazuju na to da je vlasnik pomenutog broja telefona navodno zaposlen u jednoj državnoj instituciji.

- Sve ukazuje na to da je Jelena bila u opasnosti i da je od njega tražila pomoć ili zaštitu - kaže izvor.
Podsetimo, optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara. Kada su njegovi branioci poslali odgovor na optužnicu, Viši sud je odlučio da optužnicu vrati na dopunu "radi boljeg razjašnjenja stvari".

- Između ostalog, sud od tužilaštva zahteva i da od MUP-a zatraži izveštaje koji iz nekog razloga nisu dostavljeni, kao i da se sasluša Jana Marjanović, Jelenina i Zoranova ćerka, koja je u vreme ubistva bila na nasipu. Ono što bi tužilaštvo još trebalo da pribavi jesu i video-zapisi, koji postoje u policiji, ali nisu dostavljeni tužilaštvu i odbrani - kaže izvor.

Odbrana Zorana Marjanovića smatra da se iz tih dokumenata, snimaka, kao i iz iskaza male Jane, može dokazati da Zoran nije počinio zločin.

Mala Jana svedoči kod kuće?

Maloletna Jana će svoj iskaz u tužilaštvu dati u posebnim uslovima, koji su propisani zakonom. Pre dve godine, u Srbiji su uvedene jedinice za podršku deci svedocima u krivičnim postupcima.

- Svedočenje u krivičnom postupku je izuzetno stresno i traumatično za decu, naročito kada svedoče o bliskim osobama. Deca uglavnom daju iskaz u posebnoj prostoriji, a ponekad i u svojoj kući, i to samo u prisustvu psihologa, pedagoga ili socijalnog radnika, dok su advokati, tužilac, sudija i zastupnici deteta u drugoj prostoriji, tako da dete nije svesno njihovog prisustva - objašnjava naš sagovornik i dodaje da se detetov iskaz snima na CD, koji se prosleđuje tužiocu.

Naš sagovornik naglašava da još nije poznato da li će se uzimanje iskaza od Jane obaviti baš na ovaj način, ali dodaje da se ona u svakom slučaju mora maksimalno zaštititi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mila

23.03.2018 09:36

Znači uopšte se ne sumnja da je Jelena koristila telefon u tom momentu? Taj svedok je u svakom slučaju bitan, može nekoliko sumnji da razjasni.