POČELO SUĐENJE PLAĆENICIMA "KAVAČKOG KLANA": Ubica likvidirao Minju Šakovića maskiran u prosjaka!

Autor:

Hronika

17.03.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat klanova traje već 7 godina.

POČELO SUĐENJE PLAĆENICIMA "KAVAČKOG KLANA": Ubica likvidirao Minju Šakovića maskiran u prosjaka!

Foto: Društvene mreže

Više državno tužilaštvo u Podgorici je zatražilo da se Beograđaninu Luki Pilčeviću (23) sudi u odsustvu u Višem sudu u Podgorici. Ovaj zahtev je upućen na kontrolu optužnice za ubistvo Milića-Minje Šakovića (35), visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana", a podnet je 15. marta.

Predlog za suđenje u odsustvu

Predlog za suđenje u odsustvu je izazvao pažnju javnosti, posebno zbog težine optužbi i kontroverzi koje prate slučajeve povezane sa kriminalnim klanovima. Ubistvo Milića-Minje Šakovića dogodilo se 17. juna 2022. godine, na javnom mestu, u prisustvu brojnih gostiju restorana i prolaznika.

Prema optužnici koja je podignuta u julu prošle godine, Luka Pilčević se tereti kao direktni izvršilac ubistva, dok je Duško Tanasković iz Kragujevca navodno bio njegov saučesnik. Tanasković se trenutno nalazi u hrvatskom zatvoru, gde mu se sudi za ubistvo "škaljarca" Gorana Vlaovića (39) na Pagu, koje se desilo 25. avgusta te godine.

Anđela Petričić, pravna zastupnica optuženog Pilčevića, izjavila je za RTCG da se očekuje odluka o predlogu Višeg tužilaštva u vezi sa suđenjem u odsustvu. Očekuje se da će javnost sa pažnjom pratiti dalji tok ovog slučaja, imajući u vidu njegovu složenost i značaj u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Saučesnik Duško Tanasković branio se ćutanjem na početku suđenja. Pre nego što je održana kontrola optužnice, Tanaskoviću je diplomatskom poštom u Splitu dostavljeno obaveštenje o održavanju ročišta. On je to i potpisao, a i prošle godine timu crnogorskih istražitelja koji su ga saslušali u Hrvatskoj saopštio je da će se braniti ćutanjem - navodi RTCG i dodaju da je Crna Gora tražila od Hrvatske da izruči Tanaskovića, ali su oni naveli da on mora da odsluži kaznu zbog krivičnog dela koje je počinio u toj zemlji.

Crnogorski istražitelji su nakon nekoliko meseci uspeli da identifikuju počinioce likvidacije Šakovića, što je bio ključni korak ka rasvetljavanju ovog zločina. Identifikacija počinilaca je bila rezultat temeljnog istražnog rada i saradnje sa drugim nadležnim organima.

Poternica za Pilčevićem, Tanasković već u pritvoru

Nakon identifikacije počinilaca, za Pilčevićem je odmah raspisana poternica, dok se Tanasković već nalazio u pritvoru usled drugih optužbi. Ovo je bio važan trenutak u pravosudnom procesu koji je usledio nakon identifikacije počinilaca.

- Prema navodima iz optužnice koja je podignuta protiv dvojice Srba, Tanasković je za potrebe Pilčevića i zbog praćenja kretanja mete, odnosno Milića Šakovića, iznajmio stan u Budvi u blizini mesta gde je "škaljarac" ubijen i za mesec i po dana njegovog boravka tamo platio 2.250 evra - detalji su iz emisiji "Sjenke" na crnogorskoj TV E:

- Tanasković je 29. maja 2022, koristeći falsifikovana dokumenta, u Budvi iznajmio stan i platio ga do 15. jula. Takođe, on je kupio hranu za sebe i Pilčevića, kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju. Takođe, kako se saznaje, Pilčević je ispalio 8 hitaca u pravcu Šakovića od kojih ga je pogodilo nekoliko 5. On je iskrvatio na smrt, a imao je rane na plućima i bubregu i pogođene su mu aorte.

Osumnjičeni Beograđanin Luka Pilčević navodno se maskirao u ženu dok je pratio kretanje mete u Budvi, a u trenutku likvidacije navodno je bio maskiran u prosjaka. Ove neobične detalje otkriva opsežna istraga koja je rekonstruisala kretanje osumnjičenih Pilčevića i Tanaskovića, koje se sumnjiči da su plaćenici "kavačkog klana".Prema informacijama iz istrage, osumnjičeni Pilčević i Tanasković se dovode u vezu sa "kavačkim klanom", a navodno su bili angažovani kao plaćenici.

- Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi inspektori su utvrdili kretanje egzekutora u noći ubistva. U stanu, koji je koristio ubica, istražitelji su pronašli žensku periku, više hirurških rukavica, patike, opuške... - podseća izvor.

Rat kotorskih klanova traje već nekoliko godina, a jedna od poslednjih žrtava ovog krvavog sukoba je i Šaković. U avgustu te godine, "kavčani" su likvidirali Vlaovića, dok je u septembru iste godine vođa klana Jovana Vukotića izgubio život nakon napada u Istanbulu. Ovaj krvavi sukob započeo je zbog nestanka vrednog tovara kokaina iz stana u Valensiji, a do danas je broj žrtava ovog rata premašio 60.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading