UBICA ŠKALJARCA PRIZNAO ZLOČIN! Optuženi se na sudu vadio na šizofreniju i kajanje!

Autor:

Hronika

20.03.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavak suđenja Dušku Tanaskoviću u Zadru.

UBICA ŠKALJARCA PRIZNAO ZLOČIN! Optuženi se na sudu vadio na šizofreniju i kajanje!

Foto: Zadarski.hr

Na Županijskom sudu u Zadru danas je nastavljeno suđenje Dušku Tanaskoviću (30) iz Kragujevca, koji se tereti za likvidaciju "škaljarca" Gorana Vlaovića (39) na Zrću. Tanasković je danas trebao da iznese svoju obranu, ali je odlučio da to ne učini. Umesto toga, u sudnici je izrazio kajanje zbog svojih postupaka, navodeći kako je to učinio zbog svoje bolesti, što je praktično priznanje zločina.

Odbijeni novi dokazi

Suđenje je nastavljeno nakon što je Visoki krivični sud Hrvatske odbio nove dokaze koje je zadarsko tužilaštvo pokušalo da prezentuje, a koji su se odnosili na prisluškivanje Tanaskovića u ćeliji zadarskog zatvora. Tanasković je doveden iz zatvora u Splitu u pancirnom prsluku i sa lisicama na rukama. Suđenje je ponovno krenulo od početka, s obzirom da je od prekida prošlo šest meseci.

Detalji zločina

Prema optužnici, 25. avgusta 2022. godine, Tanasković je prišao Vlaoviću s leđa i iz torbice koja mu je stajala preko ramena izvukao pištolj "Glock 17", pucajući mu u glavu iz blizine. Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu do Opšte bolnice Zadar. Tanasković je pokušao da pobegne, čak se i presvukao na glavnoj ulici pre hapšenja, pokušavajući da se otarasi mobilnog telefona.

Neuspešni pokušaj dokazivanja mentalnog stanja optuženog

Na sudu nije prihvaćen pokušaj dokazivanja da Tanasković boluje od šizofrenije. Od samog početka traganja za motivima ovog zločina, spekulisalo se da je reč o mafijaškom obračunu i da je Tanasković imao pomagače, što je istaknuto i na sudu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading