SIN DVA MESECA SLAO MAJCI JEZIVE PORUKE: Pretio da će je ubiti i zapaliti?!

Autor:

Hronika

25.03.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac iz Beograda uhapšen zbog porodičnog nasilja

SIN DVA MESECA SLAO MAJCI JEZIVE PORUKE: Pretio da će je ubiti i zapaliti?!

Foto: Shutterstock

Beogradska policija je uhapsila V.T. (48) zbog uznemiravanja i pretnji nasiljem upućenih majci putem SMS poruka.

Prema prvim informacijama, osumnjičeni je redovno slao preteće poruke majci (69) tokom protekla dva meseca, izražavajući nameru da je ubije i zapali kuću u kojoj živi, prenosi Telegraf.

Nesrećna žena je navodno konačno prikupila hrabrost i prijavila ceo slučaj policiji krajem prošle nedelje, nakon čega je V.T. uhapšen. Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati dok se slučaj ne istraži detaljnije.

Ovaj slučaj ističe ozbiljan problem uznemiravanja i nasilja u porodici koje se može odvijati i putem digitalnih komunikacionih kanala. Pretnje preko SMS poruka predstavljaju oblik psihičkog nasilja koji ostavlja dubok emotivni i mentalni trag na žrtvi.

Prijavi nasilje! 

Zakonska je obaveza svakoga da prijavi nasilje u porodici nadležnoj instituciji. Ako ste doživeli nasilje, pored policije nasilje možete prijaviti i javnom tužilaštvu, centru za socijalni rad i zdravstvenoj ustanovi. Za dobijanje informacija ili potrebe za emotivnom podrškom, možete pozvati SOS telefon.

Bez obzira na to da li ste prijavu za nasilje podneli jednom ili više puta, institucije su dužne da postupaju po svakoj prijavi.

Nasilje možete prijaviti lično, ako ste Vi doživeli nasilje, a takođe može ga prijaviti i član Vaše porodice, prijatelj, komšija i bilo koje drugo lice. Nasilje se može prijaviti lično, u prostorijama institucije, telefonom, pismeno, putem pošte, kao i putem imejla. Prilikom prijavljivanja, možete se predstaviti ili ostati anonimni - u svakom slučaju prijava će biti razmatrana.

Kako bi dobili efikasnu zaštitu, institucije su Zakonom obavezne da sarađuju kako bi Vam obezbedile da dobijete adekvatnu zaštitu i podršku.

Prema Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, institucije su dužne da o svakom saznanju o nasilju u porodici obaveste nadležnog policijskog službenika i tužilaštvo. Jedino pozivanjem SOS telefona Vaša prijava i iskustvo nasilja ostaju poverljivi i ne prijavljuju se, osim ukoliko to ne želite, kao i u situacijama Vaše životne ugroženosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading