PALA ZAPLENA NA CARINI: Pronašli 50 sumnjivih ampula koji vrede 22.000 evra!

Autor: Republika

Hronika

30.03.2018

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu Horgoš carinici i policija sprečili su pokušaj krijumčarenja oko 50 ampula steroida - veoma skupog hormona rasta "somatropina“, čija je vrednost procenjena na oko 22.000 evra.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplenjeni steroidi

Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu izdvojen automobil bugarskih registarskih oznaka, kojim je putovao dvojni državljanin Slovačke i Bugarske, saopštila je Uprava carina. 

On je carinicima rekao da nema ništa što bi prijavio za kontrolu, ali je detaljnom kontrolom vozila i prtljaga u njegovom koferu ispod garderobe pronađeno 49 ampula pomenutog hormona rasta, čija je pojedinačna cena po amuli oko 490 evra. 

Putnik je rekao da je steroide kupio u Bugarskoj i da su za ličnu upotrebu, što je, prema proceni Uprave carina - malo verovatno. 

Uprava carina napominje da je jedna ampula dovoljna jednonedeljna doza, te da carinici veruju da je cela količina bila namenjena preprodaji u Nemačkoj gde se putnik uputio. 

Hormon rasta ili somatropin je hormon koji stimuliše rast organizma, a ima ulogu i u regulaciji raznih metaboličkih procesa. 

Protiv putnika je kako smo nazvanično saznali, pokrenut krivični postupak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading