OVAKO JE UMALO STUDENTKINJA OSTALA BEZ STOPALA: Urolog i kozmetičar joj ogoleli kost, a obećali rutinsku intervenciju- RODITELJI NIŠTA NISU ZNALI

Autor:

Hronika

19.04.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat otkrio zašto su dans tačno uhapšeni lekar i kozmetičar u Beogradu.

OVAKO JE UMALO STUDENTKINJA OSTALA BEZ STOPALA: Urolog i kozmetičar joj ogoleli kost, a obećali rutinsku intervenciju- RODITELJI NIŠTA NISU ZNALI

Foto: shutterstock, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

David O.

Milan Đuričić, punomoćnik studentkinje A.I. koja je umalo ostala i bez stopala nakon intervencije za koju je verovala da je bezazlena, otkriva da ova agonija devojke i njene porodice traje skoro godinu dana. Za njega, a i sve njih je zapanjujuće kako su se lekari i drugo osoblje Specijalističke lekarske ordniacije „Beomedikus Beograd" poneli prema svojoj pacijentkinji koja ih je na kraju optužila da su je upropastili i krivično ih goni. Policija je naložila hapšenje lekara Davida O. i  kozmetičara Željka M i to se danas i desilo.

- Moja klijentkinja je operisana u bolnici na Banjici i bukvalno je bilo pitanje opstanka stopala. Od bezazlene intervencije napravilo se čudo nestručnim postupanjem. Ona se dugo bavila karateom i od udaraca joj je zadebljala koža na bočnim stranama tabana. Htela je da se reši toga iz estetskih razloga i čula je da to rade u "Beomedikusu Beograd". Tamo su joj rekli da je to rutinska intervencija - prepričao je Đuričić za Republiku. 

Oštećena devojka je iz unutrašnjosti Srbije i u Beogradu studira, a na sporni zahvat je otišla bez znanja roditelja. Rekla im je tek kada je shvatila da ima ozbiljan problem.

- Taj lekar opšte prakse i kozmetičar su prvo pokušali da devojci problem na stopalima reše gasnim sagirevanjem, a pošto nije bilo kako su zamislili, upustili su se da joj obave hiruršku intervenciju. Postajalo je sve gore i gore. Ne samo da više nije mogla da hoda, nego joj se videla kost. Morala je da kaže svojima, bratu i roditeljima - objašnjava punomoćnik studentkinje.

Uhapšenima iz "Beomedikus Beograd" se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teška dela protiv zdravlja ljudi. Oni se sumnjiče da su nestručnim i nesavesnim postupanjem izvršili krivično delo u odnosu na pacijenta A.I. kad su prilikom rutinske inervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dela stopala, proizveli komplikaciji usled kojih je oštećena zadobila teške telesne povrede - deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom celog levog stopala, te transplatacijom kože.

Advokat koji zastupa oštećenu tvrdi da su ona i njeni najbliži pokušali da strpljivo dođu do nagodbe sa osobljem lekarske ordinacije, ali da su naišli na bahato ponašanje i totalno nerazumevanje uprkos onom što su uradili. Zbog jezivih posledica porodica studentkinje je odlučila da podnesu krivičnu prijavu protiv ordinacije da bi na taj način naplatili pričinjenu matetrijalnu i nematetrijalnu štetu studentkinji i njenoj porodici. 

Republika. rs od izvora bliskog istrazi saznaje da su zahvat nad oštećenom radili kozmetičar koji je po obrazovanju trgovac i specijalizant urologije.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading