GODIŠNJI POMEN ZA UBIJENE U DUBONI I MALOM ORAŠJU! Potresne scene na mestu gde je Uroš Blažić ispalio SMRTONOSNE RAFALE: Roditelji žrtava kukaju i jecaju na sav glas! (VIDEO)

Autor:

Hronika

27.04.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji ubijenih ne mogu da dođu sebi od plača.

GODIŠNJI POMEN ZA UBIJENE U DUBONI I MALOM ORAŠJU! Potresne scene na mestu gde je Uroš Blažić ispalio SMRTONOSNE RAFALE: Roditelji žrtava kukaju i jecaju na sav glas! (VIDEO)

Foto: Republika, Instagram

U selima Malo Orašje i Dubona danas se održava godišnji pomen za žrtve masovnog ubistva koje se dogodilo 4. maja prošle godine.

Ekipa Republike danas se nalazi na licu mesta gde je zatekla tužne scene.

Naime, na mestu gde je šestorici tragično nastradalih mladića podignut spomenik, roditelji žrtava plaču i kukaju na sav glas. 

Republika

Foto: Republika

Roditelji ubijenih

 

Pomen za sve nastradale u Malom Orašju održava se na Ravnom Gaju, a sat kasnije, održaće se parastos u crkvi Svetog Apostola Vartolomeja.

Parastos za žrtve iz Dubone služiće se u crkvi Svetog Simeona Stolpnika, potom i na seoskim grobljima.

Foto: Republika

Spomenik nastradalim mladićima

 

U selima Malo Orašje i Dubona 4. maja prošle godine ubijeno je osam, a ranjeno 12 osoba. Deveta žrtva preminula je kasnije od posledica ranjavanja.

Podsetimo, viši sud u Smederevu zakazao je pripremno ročište u slučaju masakra u Mladenovcu za 23.maj. 

U pitanju je postupak koji je zatvoren za javnost i na kojem će odbrana i tužilaštvo iznositi predloge dokaza koji će biti izvedeni tokom postupka.

Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca, optužen za masovno ubistvo devetoro ljudi u selima Dubona i Malo Orašje 4. maja prošle godine, suočava se sa svedočenjem A. T. iz Kruševca, jednog od ključnih svedoka u istrazi.

Apelacioni sud je potvrdio rešenje o potvrđivanju optužnice, smatrajući da prikupljeni dokazi tokom istrage pružaju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je Uroš Blažić izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Takođe, sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su Urošev ujak i brat od ujaka pomogli učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, te će se i njima suditi prema odluci suda.

Istragom je utvrđeno da je Radiša Blažić, otac Uroša Blažića, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u kući u kojoj je živeo. Slično tome, Goran i Boris Gavrilović iz Kragujevca optuženi su zbog neovlašćenog držanja oružja, municije i eksplozivnih sredstava u svojoj kući i pomoćnoj prostoriji.

Da podsetimo, oko desetoro ljudi je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja, a dvoje njih su pod prisilom proveli sate u društvu monstruma nakon izvršenog masakra.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading