PUCNJAVA U DRAGAČEVU! Policija ih jurila, pa potegla ORUŽJE!

Autor:

Hronika

30.04.2024

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potera je pretvorena u pravu filmsku jurnjavu kroz atare nekoliko dragačevskih sela, a automobil koji je bio praćen čak je skrenuo u šumu, gde se i policijski auto dao u vožnju po nepristupačnom terenu.

PUCNJAVA U DRAGAČEVU! Policija ih jurila, pa potegla ORUŽJE!

Foto: shutterstock

Policija u Čačku je potvrdila da se dogodio incident tokom kojeg su pripadnici policije upotrebili vatreno oružje prilikom potere za automobilom u kom su bila trojica mladića. Potera se odvijala kroz atare nekoliko dragačevskih sela, protežući se na čak 40 kilometara. Vozač "folksvagen golfa" nije stao na znak "stop" i policajci su krenuli za njim u pokušaju da ga zaustave.

Potera kroz atare dragačevskih sela

Potera je pretvorena u pravu filmsku jurnjavu kroz atare nekoliko dragačevskih sela, a automobil koji je bio praćen čak je skrenuo u šumu, gde se i policijski auto dao u vožnju po nepristupačnom terenu. U jednom trenutku, policajci su iz auta u pokretu nekoliko puta pucali u pravcu drugog automobila. Na jednoj lakat krivini, policajci su napravili sačekušu, izašli iz vozila i zapucali na automobil čim se pojavio, ostavljajući iza sebe četiri čaure, prenosi Morava.info. 

Uviđaj otkrio upotrebu najmanje deset metaka

Nakon što su mladići izbezumljeni pobegli iz automobila, advokati su insistirali na izvršenju uviđaja, koji je obavljen po nalogu osnovnog tužioca u Ivanjici. Uviđaj je otkrio da je na mladiće ispaljeno najmanje deset metaka, pri čemu je jedan metak pronađen u pneumatiku, a vozilo je primetno oštećeno od metaka. U unutrašnjosti vozila pronađena su dva ili tri zrna, a pretpostavlja se da još nekoliko zrna ima ispod tapacirunga. Jedan projektil je prošao na centimetar od mesta gde je sedeo putnik na zadnjem sedištu vozila.

Reakcija policije i tužilaštva

Iz Policijske uprave u Čačku su potvrdili da su preduzete mere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog događaja. Ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv policijskih službenika biće preduzete zakonom odgovarajuće mere. O svemu je obavešten Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku.

Pravila o upotrebi vatrenog oružja

Zakonom o policiji jasno je definisano u kojim situacijama policija sme da potegne oružje. Policijski službenik može upotrebiti vatreno oružje samo ako upotrebom drugih sredstava prinude ne može postići zakoniti cilj u izvršenju zadatka i kad je apsolutno nužno da od sebe ili drugog odbije istovremeni protivpravni napad kojim se ugrožava njegov ili život drugog lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
MILOJE MATIC

30.04.2024 23:10

Neverovatno ubiti dete zbog stopa, samo u Srbiji!

Milo Matovic

30.04.2024 23:24

Otkazi za bagru policijsku jer je ovo akt drzavnog terorizma! Ni u Americi se nepuca za stop. Sta bi ste Vi uradili da Vam je odstrelio sina, ja znamsta bih ja i svako ko ima iole ljudskog ponosa u sebi i dostojanstva. Oko za oko zub za zub, bagron korumpirana! Bagra ima crne liste u stanicama koga juriti da mu se dele kazne. Isitnski drzavni terorizam , ceo svet Vas mrzi ne Vas dragi moji srbi vec vlast i drzavnu administraciju!