GINČE, DUŠO TATINA...PRETEŠKO JE BEZ TEBE - JAVI SE PONEKAD U SNU! Potresne reči oca ubijene Angeline Aćimović kidaju dušu na komade!

Autor:

Hronika

03.05.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada si naš Anđeo. Mi se trudimo da sanjamo tvoje snove - su reči koje je Anđelko Aćimović posvetio svom nastradalom čedu.

GINČE, DUŠO TATINA...PRETEŠKO JE BEZ TEBE - JAVI SE PONEKAD U SNU! Potresne reči oca ubijene Angeline Aćimović kidaju dušu na komade!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Republika, Društvene mreže, Privatna arhiva

Godinu dana je prošlo od stravičnog masakra koji je  u školi "Vladislav Ribnikar" počinio Kosta Kecmanović, a porodice ubijenih ne mire se sa gubitkom. Roditelji ubijene Angeline Aćimović kažu da se trude da sanjaju njene snove. U potresnim redovima koje su posvetili svojoj ćerki opisuju ove teške trenutke.

Potresne reči oca ubijene Angeline Aćimović prenosimo u celosti.

- Ginče, dušo tatina, čedo moje. Preteško je bez tebe, bez tvog osmeha, zagrljaja, radosti. Svega što je tebe činilo najboljim detetom na zemlji. Sada si naš Anđeo. Mi se trudimo da sanjamo tvoje snove. Pokušavamo da budemo kreativni kao ti. Hvala za svesrdnu pomoć koju nam šalješ. Javi se ponekad u snu. Vidimo se - napisao je Anđelko Aćimović, otac Angeline koju je u đačkoj klupi, u razredu 7/2, pogodio metak koji je ispalio njen vršnjak u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

Anđelko je već govorio za Republiku, kada je naglasio da je njegova misija i glavni zadatak da razvija kulturu sećanja na ćerku i druge žrtve masakra kako u Beogradu od 3. maja, tako  i da ne dozvoli da se zaboravi devet žrtava iz okoline Mladenovca.

Anđelko je sa porodicom i prijateljima osnovao fondaciju koja nosi ime njegove ubijene ćerke, a ideja je da se kroz njen rad i aktivnosti utiče na svest ljudi kako se više ne bi dogodilo ništa slično. 

Bliži se matura, ali Angelina neće prošetati u haljini da pokaže kako je izrasla u lepog devojčurka, a ta činjenica beskrajno rastužuje njene roditelje. Njen otac Anđelko kaže da će Angelina imati svoju maturu iako je među anđelima.

Mi smo na Fešn viku 12. aprila poklonili haljine Angelininim drugaricama koje su ih nosile na reviji. To su njene drugarice iz odeljenja. Sada radimo haljine za devojčice iz domova bez roditeljskog staranja. Njih oko 30, koliko ih ima ukupno tog uzrasta, dobiće haljine. Nema Angeline, ali mi se radujemo što će devojčice nositi njene haljine i kroz njih će ovo biti i njena matura iako fizički nije sa nama - rekao je Anđelko gutajući suze ne mogavši da savlada snažne emocije.

Aćimović je ispričao u intervjuu za Republiku da oseća prezir i žaljenje prema dečaku ubici, kao i njegovim roditeljima majci Miljani i ocu Vladimiru jer ni posle ovoliko vremena nisu se udostojili da prihvate odgovornost što je njihov maloletni sin uzeo očeve pištolje i municiju i ubio devetoro dece i školskog čuvara. 

Kecmanović je kao 13 godišnjak, pre tačno godinu dana, ranio petoro dece iz svog odeljenjaVII/2 i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović koja je uz jednog dečaka najteže ranjena. Taj dečak je sin doktora, kolege Vladmira Kecmanovića i nalazi se na lečenju u Americi.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading