HORGOŠ: Crnogorac pokušao da pređe granicu sa gasnim pištoljem i barutom!

Autor: Tanjug

Hronika

12.04.2018

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili gasni pištolj i četiri pločice presovanog baruta, saopštila je danas Uprava carina.

RepublikaFoto: Tanjug
Crnogorac pokušao da pređe granicu sa oružjem/Foto: Ilustracija

Prekršaj je otkriven u sredu, kada se na ulazu u zemlju za kontrolu prijavio teretni kombi crnogorskih registarskih oznaka, natovaren polovnim nameštajem iz Nemačke, čije je krajnje odredište bila Crna Gora. 

Na uobičajeno pitanje carinika, 39-godišnji vozač kombija, državljanin Crne Gore, rekao je da sem polovnog nameštaja, koji je uredno prijavio, ne prevozi ništa drugo.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, ispod nameštaja u središnjem delu vozila, nalazile su se i dve torbe sa polovnom garderobom. 

Na dnu jedne od njih, najpre je pronađen gasni pištolj "Browning trademarks" kalibra 9mm sa pripadajućim okvirom, koji je uz minimalne intervencije moguće pretvoriti u pravo vatreno oružje, kao i četiri plišane kutije sa pločicama nalik na grafitne. 

Carinici su odmah posebnim aparatom "Ahura" uradili analize, nakon kojih je njihova sumnja potvrđena, jer se nakon pozitivnog reagovanja na barut, moglo videti da se definitvno ne radi o grafitnim pločicama, već o presovanim barutnim česticama.

Oružje, pločice presovanog baruta i vozača kombija preuzela je policija u dalju nadležnost, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading