MARINA ANDREJIĆ DOBILA ODŠTETU: Još čekam da mi nađu sina!

Autor: novosti.rs

Hronika

13.04.2018

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marina Andrejić (47) iz Majilovca kod Velikog Gradišta već godinu i po dana čeka na odluku Vrhovnog kasacionog suda, kojem se žalila zbog minimalne odštete dobijene za 703 dana provedena u pritvoru u kojem je boravila zbog sumnje da je 2010. na njivi, motikom, ubila sina Đorđa (13).

RepublikaFoto: youtube.com/misko misko
Marina Andrejić

Ona je od države tražila 17 miliona dinara, ali je na kraju dobila samo dva, zbog čega je podnela žalbu.

- Meni novac nije bitan, jer ništa ne može da zameni moje dete. U julu će biti osam godina kako je Đorđe nestao i zato tražim i očekujem od države da razreši taj slučaj i utvrdi šta se s njim zaista desilo - kaže Marina.

Posle oslobađajuće presude, ona je otišla kod roditelja, ali se kasnije, nakon smrti svekrve, vratila u Majilovac. U porodičnoj kući danas živi sama, jer joj je i suprug Dejan preminuo dok je ona bila u pritvoru, a ćerka Anđela se udala i otišla iz sela.

- Nekad je ovde bila puna kuća, a sad sam samo ja u njoj. Ne mogu ni da se zaposlim, jer posla nema, a i ljudi me podozrivo gledaju. Zato tražim da se ovaj slučaj reši i da se zauvek skine ljaga sa mog imena - kaže Marina i dodaje da ni danas ne želi da preuzme lobanju iz depoa Višeg suda, jer tvrdi da nije dečakova i da je namerno podmetnuta.

Marinu je Viši sud u Požarevcu u dva navrata osudio na po 20 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Beogradu, u nedostatku dokaza, doneo oslobađajuću presudu. Po izlasku iz pritvora, ona je podnela tužbu požarevačkom Višem sudu za odštetu, ali je odbijena uz obrazloženje da je sama kriva za otezanje postupka i trajanje pritvora - jer je menjala iskaze.

Kasnije je Apelacioni sud u Kragujevcu Marini dosudio dva miliona dinara, što je za nju neprihvatljivo.

- Ukoliko naša žalba zbog niske odštete bude odbijena, žalićemo se Ustavnom sudu, a nakon toga, ako treba, i sudu u Strazburu - rekao je advokat Srbislav Stojanović, koji je Marinu zastupao tokom suđenja.

Njegovo mišljenje je da je Đorđe bio žrtva trgovaca ljudskim organima, jer je to u svetu unosan posao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading