Ovo su SRBI DILERI DROGE koji su u Španiji pali sa 2,5 tone: Zarađivali milione, vođa im je sa Vračara!

Autor: Republika

Hronika

16.04.2018

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanin Goran Antonić (38) je vođa narko-grupe koja ima 9 članova i koja je u petak uhapšena u Španiji, u međunarodnoj akciji, sa 2,5 tona droge.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ilustracija

Goran je odranije poznat istražnim organima, a pre nekoliko godina tokom jedne pucnjave ostao je bez noge. Prema saznanjima naših medija, Antonić je sa Vračara, a nekretnine poseduje u elitnim delovima Beograda. Jedna od njegovih luksuznih kuća u Beogradu je pretresena prilikom akcije.

Takođe, nakon hapšenja, policija je pretresla i stanove drugih osumnjičenih u Srbiji i zaplenila više putničkih motornih vozila. Pronađene su i veće količine novca.

U zajedničkoj akciji srpske i španske policije, na teritoriji Barselone i Valensije otkrivene su tri laboratorije skanka i tom prilikom zaplenjeno je 2.500 biljaka, čija je ukupna težina procenjena na oko 2,5 tona.

Hapšenjem ove grupe "zaustavljen je veliki igrač".

- Od 2.500 biljaka na svaka tri meseca kriminalna grupa može da dobije 500 kilograma skanka. Na tržištu u tom delu Evrope jedan kilogram košta 4.000 evra. Kada se sve sabere, oni na svaka tri meseca minimalno zarađuju čak dva miliona evra. To su velike sume - priča izvor "Blica".

Iza rešetaka se našlo devet osoba - osam srpskih državljana i jedan državljanin Hrvatske. Pored vođe grupe Gorana Antonića, lisice su stavljene i M. Š. (41), S. Č. (56), B. V. (38), V. N. (40), N. M. (38), D. Š. (35), V. K. (41) i M. M. (39) iz Hrvatske.

Inače, Goran Antonić je beogradskoj policiji postao poznat još pre nekoliko godina, kada je teško ranjen u oružanom sukobu, prilikom čega je ostao bez noge. Tada je odbio saradnju sa operativcima, ne želeći da kaže ko je pucao na njega.

Podsetimo, pre mesec dana u Barseloni je uhapšeno 26 osoba, među kojima je 14 srpskih državljana. Zaplenjeno je 75 kilograma ove droge, a uhapšeni se terete da su od jula 2017. do februara 2018. na teritoriji Španije organizovali proizvodnju skanka u veštačkim uslovima, i to u iznajmljenim vilama u Barseloni.

Uhapšeni kriminalci već dugo žive s porodicama u Španiji. Iznajmljivali su vile na periferiji, a drogu su, kako se sumnja, distribuirali po zapadnoj Evropi. Potplaćivali su vozače koji inače transportuju robu preko granice i rade legalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading