Nije bilo samoubistva zbog 300.000 evra: VLASNIK HOTELA IPAK SIŠAO S KROVA

Autor:

Hronika

19.04.2018

07:05 >> 09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik beogradskog hotela Bojan Radovanović nakon višečasovnog pregovaranja sa pregovaračkim timom MUP-a sišao je sa zgrade hotela u Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Bojan Radovanović na krovu zgrade nosi majicu sa likom Aleksandra Vučića, sa kojom se već pohvalio 

Ova drama počela je da se odvija oko 7.15 časova, kada je u hotel došao sudski izvršitelj zbog duga od navodno 300.000 evra koje Radovanović ne može da vrati.

Njemu je pružena policijska pomoć i angažovan je pregovarački tim MUP-a, a posle nešto više od tri sata provednih na krovu, Radovanović je sišao i dao izjavu, sređen, smiren i u odelu, uz advokata.

Šta se ovde dešava, i kako nije završio u bolnici u razgovoru sa doktorima osposobljenim da se brinu o potencijalnim samoubicama, to nije poznato...

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Bojan Radovanović (u prvom planu) na jednom od prethodnih suđenja

Već hteo da se ubije

Slična situacija bila je i početkom marta, kada je takođe pretio da će sebi oduzeti život ukoliko ga isele. 

Podsetimo Bojan Radovanović je u žižu javnosti dospeo je u decembru 2011, kada je uhapšen zbog prevare banaka od kojih je, pomoću lažne dokumentacije, uzeo više od pet miliona evra kredita.

Mutne radnje sa parama na Kosovu

U međuvremenu je njegovo ime dovođeno u vezu sa brojnim malverzacijama u građevinskoj i fudbalskoj mafiji, kao i o mućkama koje su se dešavale sa državnim parama na Kosovu i Metohiji.

Nezvanično, protiv njega postoji više od 40 različitih prijava koje su podnosili policija, budžetska inspekcija, Poreska uprava... 

Foto: Srđan STEVANOVIĆ

Bojan Radovanović 2007. godine

Svedok saradnik

Kao predsednik FK Novi Pazar 2012. godine kada je i uhapšen, Bojan Radovanović, dao je iskaz Specijalnom tužilaštvu o milionskim krađama u koje su, kako je tvrdio, umešani i neki od najmoćnijih političara u Srbiji. On se sa državom dogovorio o dobijanju statusa zaštićenog svedoka saradnika i prebačen je na bezbednu lokaciju. Bojan Radovanović u svom iskazu je detaljno opisao kako su od 2000. godine na Kosovu opljačkane desetine miliona evra državnog novca i konkretno optužuje neke tadašnje političke lidere da su preko fiktivnih poslova i projekata te pare prebacili u svoje džepove.

 

Radovanović duguje mnogima. Nije vratio kredit od 80 miliona dinara Fondu za razvoj, bankama duguje milione. 

Radovanović je bio član UO FK "Partizan" dok su u tom klubu glavni bili Žarko Zečević i Nenad Bjeković, pa zatim predsednik FK BASK, dok je na čelu FK "Novi Pazar" bio u vreme hapšenja. Zna dosta o fudbalskoj mafiji, o funkcionisanju klubova, o sprezi kriminala i fudbala. 

Foto: Srđan STEVANOVIĆ
Iz vremena dok je bio u FK Partizan (gornji red, sleva: Marko Vjetrović, Bojan Radovanović, Nenad Bjeković, Ivan Tomić

Nehotično samoubistvo

Radovanović se pominje i u jednom pokušaju ubistva, koje je završilo kao nehotično samoubistvo. Kako piše "Blic", upravo je Radovanović bio meta bombe iz automobila u kojem je u Beogradu raznesen Nikšićanin Boško Raičević.

Prema policijskoj istrazi, Raičević je pretio Radovanoviću da će mu razneti hotel "Prestiž" na Carevoj ćupriji zbog nevraćanja duga od 300.000 evra. Eksploziv iz automobila je tako bio namenjen Radovanovićevoj imovini a aktiviran je slučajno, na jednom semaforu tokom vožnje beogradskim Dorćolom, i tom prilikom je poginuo Raičević. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading