Zaplenjena RONILAČKA OPREMA u vrednosti od 5.500 dolara!

Autor: Tanjug

Hronika

20.04.2018

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulazu graničnog prelaza Vatin carinici su zaplenili 17 delova ronilačke opreme u vrednosti od 5.500 američkih dolara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oprema je otkrivena juče prilikom kontrole kombija pančevačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji srpski državljanin.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, putnik je odgovorio da nema ništa.

Međutim, prilikom pregleda kombija, carinski službenici su na podu, između vozačevog i suvozačevog sedišta, primetili dva crna ranca i jednu torbu.

Kada su ih otvorili, u njima su pronašli 17 instrumenata, delova ronilačke opreme marke "mares".

Reč je o 12 ronilačkih kompjutera, važnom instrumentu koji služi za proračunavanje stvarne dubine i vremena ronjenja, četiri manometra, čija je namena očitavanje količine vazduha u ronilačkoj boci, kao i o skuba dajving regulatoru, jednom od najvažnijih elemenata ronilačke opreme koji omogućava udisanje komprimovanog vazduha iz boce, te od njegovog kvaliteta i ispravnosti zavisi lakoća disanja, a ujedno i sama sigurnost svakog zarona.

Zaplenjena ronilačka oprema čija je vrednost procenjena na više od 5.500 američkih dolara, privremeno je smeštena u carinarnici Vršac do okončanja prekršajnog postupka, saopštila je Uprava carina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading