BEOGRAĐANKA SE PRAVILA LUDA: Htela da prošvercuje "sitnicu" - tri sata vredna 27.000 dolara!

Autor: Tanjug

Hronika

25.04.2018

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" zaplenili tri ručna časovnika poznatih proizvođača "roleks" i "šafhauzen“, čija je vrednost procenjena na preko 27.000 dolara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prekršaj je otkriven juče kada se 53-godišnja Beograđanka koja je doputovala letom iz Stokholma, po preuzimanju prtljaga uputila u zeleni kontrolni prolaz, što znači da je smatrala da sa sobom ne nosi ništa što bi trebalo da prijavi. To je potvrdila i u razgovoru sa carinikom, saopštila je Uprava carina.

Carinski službenik je ipak odlučio da njen prtljag pregleda, najpre na skeneru za prtljag, a potom i detaljno. Kako je na slici sa skenera uočio da se u jednom od kofera nalazi nešto nalik na kutije, zamolio je putnicu da otvori prtljag u kome je pronašao tri originalne kutije od satova, od kojih je jedna bila prazna. U druge dve nalazila su se dva ručna časovnika - ženski "roleks" i muški "šafhauzen". 

Pošto je carinik instistirao na tome da sazna gde je sat iz treće, prazne kutije, putnica je pokazala "roleks" koji je nosila na ruci. Na njemu je još uvek bila zaštitna folija na kopči, tako da je bilo očigledno da se radi o novom časovniku.

Protiv Beograđanke, koja se bavi ugostiteljstvom i poseduje i švedski pasoš, pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijavljivanja robe čija vrednost prelazi dozvoljeni limit od 100 evra.

Uprava carina podseća da je prilikom prelaska granice potrebno prijaviti sve što mimo ličnog prtljaga nosite sa sobom, a vrednije je od 100 evra, kao i novac preko 10.000 evra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading