STRAŠAN OBRT U ISTRAZI JEZIVOG UBISTVA U KUČEVU! On je ubica, a motiv za zločin je i više nego užasan!

Autor: Republika

Hronika

28.04.2018

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Ljubenović (24) iz Kučeva, koji je u četvrtak uhapšen zajedno sa svojom majkom Sonjom (48) i bratom Lazarom (19), zbog sumnje da su pre pet godina ubili svog oca i muža, Srećka Ljubenovića (43), priznao je krivicu.

RepublikaFoto: Printscreen/Facebook/Sonja Ljubenovic
Stariji sin i Sonja

Aleksandar je u Višem tužilaštvu u Požarevcu saslušavan nekoliko sati i u početku je negirao zločin, ali se na kraju slomio i sve je priznao.

- Aleksandar je navodno ispričao da je on sam ubio oca hicima iz pištolja. Tvrdio je da ni njegov mlađi brat, kao ni majka, nisu znali da je on počinio zločin - kaže izvor i dodaje:

Foto: facebook.com/Aleksandar Ljubenović
Aleksandar Ljubenović

- Stariji Ljubenović rekao je da je on tražio od svog brata Lazara pištolj, koji je Lazar nabavio od svog drugara. Bratu nije rekao za šta mu treba oružje. Aleksandar je takođe rekao da ni njegova majka Sonja u prvi mah nije znala da je on nabavio pištolj, kao ni to da je njime ubio svog oca, a njenog supruga Srećka. Navodno, Sonja je tek posle dužeg vremena nakon Srećkovog ubistva saznala da ga je zapravo ubio sin Aleksandar.

Nakon saslušanja, tužilac je odredio Aleksandru pritvor do 30 dana zbog teškog ubistva, dok su njegovi majka i brat pušteni iz pritvora.

- Lazar je u vreme izvršenja krivičnog dela bio maloletan, a i iz Aleksandrovog priznanja proizlazi da on nije učestvovao u zločinu. Takođe, Sonja neće odgovarati za prikrivanje zločina, pošto je ona, po Aleksandrovoj priči, kasnije saznala za to, a i pošto mu je ona najbliži srodnik, ima neke zakonske olakšice u tom smislu - ističe za Alo sagovornik.

Prema rečima našeg izvora, iako je Aleksandar priznao da je sam, bez pomoći majke i brata, ubio Srećka, ipak postoje izvesne nelogičnosti u iskazima troje Ljubenovića.

- Naime, Sonja je navodno prilikom ekshumacije Srećkovog tela policajcima, koji su bili na licu mesta, rekla da je ona pucala u supruga, nakon što su se posvađali. Navodno je Srećko tukao i maltretirao nju i decu, pa mu je ona otela oružje i ispalila više hitaca u njega, nakon čega je uz pomoć sinova i dvojice komšija, odnela telo zamotano u ciradu na svoje imanje kod groblja u Kučevu i zakopala ga - objašnjava sagovornik i dodaje:

- Međutim, posle saslušanja u tužilaštvu, došlo je do preokreta, a sumnja se da je Sonja želela da na sebe preuzme krivicu da bi zaštitila sina.

za ubistvo Srećka Ljubenovića saznalo se nakon što je osumnjičeni Aleksandar otišao u ustanovu za lečenje bolesti zavisnosti.

- On se tamo, navodno, izlanuo o ubistvu oca. Sumnja se da je tokom terapije buncao o ocu, što je neko od zaposlenih čuo i obavestio o tome policiju, koja je pokrenula istragu i pronašla zakopane ostatke Srećkovog tela - kaže sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading