BOGAT ULOV NA CARINI: Duvan među sumnjivom garderobom, suzavcem i bokserima

Autor: b92, Republika

Hronika

04.05.2018

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u magacinu "Beks ekspresa" u dva navrata zaplenili oko 25 kilograma rezanog duvana.

RepublikaFoto: Uprava carina
Foto: Ilustracija

Zaplenjena je i druga neprijavljena roba poput suzavaca, noževa, boksera i palica, te garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Najpre je u kombiju beogradskih registarskih oznaka, tokom kontrole pošiljke iz Pančeva pronađen tovar bez dokaza o plaćenim carinskim i drugim dažbinama, a radi se o robi stranog porekla, među kojom je i ona koja može ugroziti bezbednost građana. 


Tada je oduzeto skoro 19 kilograma rezanog duvana, ali i odeća za koju se sumnja da je falsifikat poznatih svetskih brendova. 

Radi se o gotovo 300 majica "levis", "konvers", "riplej", približno 100 šortseva "najk" i "tomi hilfinger" i oko 50 pari papuča "najk". 

U tovaru kombija pronađeno je još i 25 suzavaca, 11 noževa, pet boksera, pet gvozdenih palica, tri sekire i tri dvogleda, a sumnja se da je reč o robi namenjenoj prodaji na sivom tržištu. 

Još jedan prekršaj po istom scenariju otkriven je tog dana u istom magacinu kada je u pošiljci takođe iz Pančeva otkrivena sumnjiva i neprijavljena roba stranog porekla bez ikakve potvrde o plaćenim dažbinama. 

Tom prilikom u kombiju beogradskih registarskih oznaka otkriveno oko šest kilograma rezanog duvana, koji je zadržan, a zaplenjena je i garderoba za koju se sumnja da je falsifikovana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading