PORODILJA IZ ZAJEČARA SE MUČILA 12 SATI: Ginekologu ponovo sude zbog smrti bebe!

Autor: alo.rs

Hronika

09.05.2018

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je odluku Osnovnog suda u Zaječaru na osnovu koje se na godinu dana zatvora i tri godine oduzimanja lekarske licence osuđuje ginekolog ZC Zaječar T.M., zbog nesavesnog lečenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ginekologu ponovo sude zbog smrti bebe/Foto: Ilustracija

Apelacioni sud je predmet ginekologa vratio na ponovno suđenje.

Prema nezvaničnim saznanjima Alo!, ginekologa je tužila porodica žene čija je beba preminula nekoliko sati po rođenju.

Porodica smatra da dežurni ginekolog nije smeo da ode kući, već da prati porođaj s obzirom da je beba išla karlično.

Žena je sa trudovima došla na odeljenje zaječarske ginekologije u ranim jutarnjim satima, pregledana je, primljena i konstatovano je da sve teče normalno. Međutim, oko 12 sati nakon prijema, lekar koji je bio na specijalizaciji je pozvao dežurnog ginekologa.

- Radi se o ženi u srednjim tridesetim godinama, šestorotki, što znači da bi joj ovo bio šesti porođaj. Ginekolog je nakon pregleda utvrdio da beba ide karlično, ali da je sve u redu, i otišao kući odakle je bio pripravan s obzirom da je on te noći dežurao. Lekar specijalista, koji nema ovlašćenja za intervencije bez nadležnog ginekologa, oko ponoći je primetio da nešto nije u redu. Pozvao je dežurnog ginekologa i odmah je urađen carski rez. Čim su ugledali bebu, lekari su videli da nešto nije u redu i hitno je prebacili za Beograd. Nažalost, beba je preminula nekoliko sati nakon rođenja - nezvanično saznaje ovaj list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading