NOVI DETALJI SLUČAJA KRAĐE U BORU: Dvojica na slobodi!

Autor: Tanjug

Hronika

14.05.2018

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana petorici osumjičenih da su od 2014. do 2017. godine iz Rudarsko-topionicarskog basena "Bor" ukrali veću količinu zlata, odnosno da su iznosili anodni mulj i zlatni prah iz pogona zlatare.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Novi detalji slučaja krađe zlata

Za dvojicu osumnjičenih sud je odbio da odredi pritvor, ali im je izrekao mere zabrane prilaženja sastajanja i komuniranja sa svedocima. Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug ga je sudija za prethodni postupak 12. maja doneo rešenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenom S.S. zbog opasnosti od bekstva i postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke.

Prema Z.P. G.P. D.M. i Z.I. pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogli da utiču na svedoke.

RepublikaFoto: Tanjug

Sudija za prethodni postupak je prema D.M. i I.S. izrekao zabranu prilaženja sastajanja i komuniciranja sa svedocima, uz upozorenje da im se može izreći teža mera ako prekrše ovu zabranu.

Svoj sedmorici se na teret stavlaju krivična dela - udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja orgovornog lica.

Policija je u petak saopštila da su I. S. (42), Z.P. (41), G.P. (43), D.M. (44) zaposleni u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala RTB Bor, da je S.S. (41) bivši radnik ove jedinice, a D.M. (43) i Z.I. (48), bivši radnici obezbeđenja "Zaštita" iz Bora.

Sumnja se da su oni, po prethodnom dogovoru, više puta iz proizvodnog procesa prisvojili veće količine neafinisanog i afinisanog zlata koje su prodavali. U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je 135.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara i izvesna količina nakita, saopšteno je iz MUP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading