Sin lidera radikala u kućnom zatvoru zbog pištolja: NE ČITAM KNJIGE DA NE BIH ZAVRŠIO U HAGU

Autor:

Hronika

15.05.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Šešelj (33), sin lidera SRS Vojislava Šešelja je pravosnažno osuđen na šest meseci kućnog zatvora nakon što je kod njega krajem septembra 2017. u kafiću u Batajnici pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

RepublikaFoto: youtube.com/Nikola Seselj
Nikola Šešelj odavno premašio oca

- Počeo sam da izdržavam kaznu na koju sam osuđen zbog pištolja. Vreme provodim u kući, a u šetnju idem svaki dan po dva sata. Uprkos svemu, volim oružje i uvek sam ga voleo. Pa kako bez oružja? - kaže Nikola Šešelj.

Privatni problemi

Šešeljev naslednik je u zamenu za manju kaznu priznao krivicu i sklopio nagodbu s Višim tužilaštvom u Beogradu, nakon čega ju je 13. novembra prošle godine sud potvrdio. On za naš list objašnjava da vreme provodi najviše ispred kompjutera i TV, dok knjige u poslednje vreme - ne čita.

RepublikaFoto: youtube.com/Mister President
Vojislav Šešelj savetuje sina

- Ovi što čitaju knjige zaglave u Hagu, oni tamo robijaju. Primetio sam da je to opasno raditi, previše knjiga ne treba čitati, onda može previše robije da se zaradi. Kad se pomalo pročita, onda se malo i robija - kroz smeh priča Nikola za Srpski telegraf.

Kada je čuo da sam osuđen, otac mi je rekao: "Sine moj, rano si počeo

 

Kako dodaje, u kućnom zatvoru je od pre 15 dana, ali mu je zbog privatnih problema robija na nekoliko dana bila obustavljena.

- Smete da radite sve što se sme i u zatvoru, znači ne mnogo toga. Za bilo šta traži se posebna dozvola - kaže sin lidera radikala.

Pretekao oca

Nikolu smo pitali i kako je njegov otac reagovao kad je čuo da mu je izrečena osuđujuća presuda.

- Rekao mi je: "Sine moj, rano si počeo", a ja sam mu odgovorio: "Ja odavno kasnim" - kaže Nikola i dodaje da je u nekim stvarima već pretekao oca, dok u nekim nikad neće moći da ga sustigne.

Pretnje aktivisti LDP

Nikola Šešelj je nedavno na Fejsbuku postavio fotografiju Đorđa Žujovića, aktiviste LDP, i napisao: "Ja ću ti glavu skratiti, pa makar mi to bilo poslednje u životu." Šešeljev naslednik je poruku ubrzo izbrisao, a LDP je zbog pretnji smrću zatražio hitnu reakciju nadležnih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading