SRPSKI TELEGRAF SAZNAO DETALJE IZ KIKINDE: Vratila sam se sa onog sveta žedna!

Autor:

Hronika

17.05.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moja Radojka se vratila sa onog sveta. Čim je otvorila oči, tražila je vodu jer je bila žedna. Ovako svoje šokantno iskustvo o supruzi koja je bila "mrtva" skoro 12 sati započinje njen muž Vladimir Stankov (77).

Foto: Ilustracija

Radojka (71) iz Kikinde proglašena je mrtvom oko dva sata iza ponoći u Gerontološkom centru između utorka i srede. Lekari su konstatovali smrt, a umrlice su odštampane i porodica obaveštena. Ipak, baka Radojka je odlučila da na onaj svet ne ode tako lako.

MAMA JE OŽIVELA

- Doživeo sam šok kad su mi javili da je umrla. Nama je jedan sin već preminuo februara ove godine i možete da zamislite kako mi je bilo kada su mi rekli da sam i nju izgubio - kaže njen suprug za Srpski telegraf.

Vladimir objašnjava da je njegova Radojka bila veoma slaba i da je samo zaspala, ali da su lekari greškom konstatovali smrt.

12 sati Radojka Stankov bila "mrtva"

- Ona je već neko vreme u Gerontološkom centru, a ja živim sam u kući. I ja sam bolestan, operisao sam srce, pa o meni brine prijatelj mog drugog sina. Kada je on otišao u Gerontološki centar, doktorka mu je rekla da kaže mom sinu: "Mama je oživela" - priča Radojkin bračni drug.

OPKORAČILA DEDU

Njenom "oživljavanju" prisustvovali su i radnici pogrebne opreme "Eukaliptus" iz Kikinde. Kako kažu za Srpski telegraf, Radojkina porodica ih je pozvala i oni su oko 13 sati već bili ispred Gerontološkog centra.

- Baka je ležala u toj prostoriji gde se smeštaju štićenici centra koji su preminuli i po koje pogrebna služba treba da dođe. Rekli su nam da sačekamo jer se ispostavilo da je Radojka živa. Ležala je pored jednog preminulog dede, a medicinske sestre su je ujutru pronašle sa nogom prebačenom preko njega. Onda je progovorila - objašnjavaju iz pogrebne opreme.

Na svu sreću, ova Kikinđanka nije završila u hladnjači jer joj, u suprotnom, ne bi bilo spasa. Doktorka Ružica Janković, koja radi kao lekar u kikindskom gerontološkom centru, kaže za naš list da nije bila u ovoj ustanovi kada je smrt konstatovana.

- Pošto se to desilo kasno u noć, lekari Hitne službe doma zdravlja u Kikindi došli su na lice mesta i zaključili da je baka preminula - objašnjava doktorka Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading