Đinđićevom ubici zabranjeno da GRLI ŽENU!

Autor: alo.rs

Hronika

27.05.2018

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdan Jovanović (52), zvani Zveki, osuđen na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, može da viđa svoju decu bez neprobojnog stakla u požarevačkom zatvoru, gde izdržava kaznu.

Zvezdan Jovanović

Kako saznaje Alo!, Jovanović ima troje dece iz dva braka i može da s njima komunicira bez blindiranog stakla u "Zabeli".

- To je omogućeno svim osuđenicima, koji se nalaze u Posebnom odeljenju zatvora "Zabela" u Požarevcu, koji zovu "Alkatraz". Tako Jovanoviću u posetu mogu da dođu ćerka i sin, koje ima iz prvog braka. Oni su već odrasli - kaže izvor ovog lista.

Međutim, ovo nije dozvoljeno njegovoj supruzi Oliveri (51), koja se preselila u Bačku Palanku, gde živi sa već punoletnom ćerkom. Jovanović nije imao fizički kontakt sa suprugom 15 godina.

- Ona tamo ima i svoju farmu, gde se odmara od svega, a suprugu odlazi jednom mesečno - dodaje sagovornik.

Kako je potvrđeno u Ministarstvu pravde, ova uredba stupila je na snagu u avgustu prošle godine i mogu da je koriste svi stanovnici "Alkatraza".

Tu mogućnost iskoristio je najpre Milorad Ulemek Legija (50), osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Legija se pre godinu dana žalio poverenici za zaštitu rodne ravnopravnosti da su njegovoj deci grubo prekršena prava jer im prilikom poseta nije omogućen fizički kontakt s ocem, pošto je svaka poseta bila preko stakla.

- Posebno mu je smetalo što u maloj sobi, u kojoj bi mu jedva stala porodica, ne može da dotakne svoje četiri ćerke, od kojih je najstarija, iz braka sa Majom Luković, doskoro živela u Torontu. Sada se i ona preselila u Beograd, pa može da ga posećuje. Morali su da pričaju preko telefona. Međutim, ni Legija ne može da dotakne fizički svoju nevenčanu suprugu Aleksandru Ivanović - navodi izvor.

Posete bez stakla može da koristi i Branko Berček, bivši pripadnik "crvenih beretki", "zemunac"Miloš Simović, osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Đinđića, kao i Nikola Bajić, osuđen na 35 godina zatvora zbog zločina zemunskog klana.

Pripadnici zemunskog klana osuđeni su za 18 ubistava, tri otmice i dva teroristička napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading