ŠOK: Opljačkali gastarbajtera u Leskovcu, UKRALI MU ČAK 400.000 evra!

Autor: Republika

Hronika

06.06.2018

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grozdanu Stankoviću (70) lopovi odneli sef sa novcem i zlatom vrednim 400.000 evra iz kuće u Gornjem Bunibrodu kod Leskovca. Stanković, inače gastarbajter iz Australije, prijavio je da je u sefu imao zlato vredno 100.000 evra, isto toliko evra u novčanicama, 200.000 australijskih i 100.000 američkih dolara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Pljačka se dogodila još 19. maja uveče, dok sam bio sa rođakom u Leskovcu na večeri. Policija do danas nikog nije uhvatila, iako sam izrazio sumnju o kome se radi. Zato se sada bojim za svoju bezbednost i sumnjam da me neko prati - kaže Stanković.

On navodi da je reč o jako dobro organizovanoj akciji i da je lopov neko ko ga veoma dobro poznaje.

- Moja kuća je pokrivena sa 12 kamera, a lopovi su ušli kroz prozor na kupatilu, tačno tamo gde ih kamere ne hvataju - ističe ovaj čovek za Informer.

Lopovi su, ušavši kroz kupatilo, izvršili premetačinu, obili sef u spavaćoj sobi, pored njega odneli i pištolj koji je, kako tvrdi, krio ispod jastuka, kao i jedan lovački nož.
Božo Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, a sada privatni detektiv, kaže da nisu retke pljačke kuća iako su opremljene najsavremenijim tehničkim obezbeđenjima, odnosno kamerama i raznim senzorima.

- Danas na internetu možete pronaći kako da zaobiđete obezbeđenje u kućama. Postoje ekipe koje to sve proučavaju i vešto koriste sve mane kamera ili senzora pokreta... Tako je bilo i u ovom slučaju, u kom je očigledno da je kuća istipovana i da su je odradili profesionalci - navodi Spasić i dodaje:

- Taj čovek iz Australije je svakako pogrešio što je toliki novac držao u kući, a ne u banci, gde mu je i mesto. Takođe, time što je postavio kamere svuda umesto da odbije provalnike, on ih je zapravo privukao. Jer niko ne postavlja kamere ako ne pokušava da zaštiti sebe ili svoje dragocenosti, odnosno imovinu, a to privlači pljačkaše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mara

07.06.2018 06:52

Sudbina niti zuri niti zaboravlja. Sustiglo ga je sto je zasluzio. Mozda su oni od kojih je oteo dosli po svoje. Nije stavio novac u banku jer mi morao da dokaze poreklo te gotovine. Ako nije zaradjen novac na posten nacin, nema dokaz za poreklo.

Magie

07.06.2018 07:00

Zna on kako kriminalci rade. I on je jedan od njih. Zasto nije stavio taj novac u banku, kao svi posteni ljudi? Neko od koga je oteo je dosao po svoje. Lako doslo, tako i otislo.

Magie

07.06.2018 07:06

Jedino kriminalci ne stavljaju novac u banku. Samo kazem.......