MALA BARA, PUNO KROKODILA: Kriminolozi objašnjavaju zašto je sve više kriminalnih obračuna na ulicama Beograda

Autor: mediji, Republika

Hronika

06.06.2018

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niz ubistava u proteklih mesec dana na beogradskom asfaltu. U 12 vatrenih obračuna 7 ljudi je ubijeno, a 6 ranjeno. Da li je bara postala premala za krokodile?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Cela regionalna bara je premala za tu vrstu posla. U toj bari i u regionalnoj bari su sve mogućnosti ili sve ono što se može podrvgnuti organizovanom kriminalu već podvrgnuto, a inače je prenaseljena što se tiče aktera organizovanog kriminala - navodi kriminolog Dobrivoje Radovanović.

- Sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo rat na ulicama Beograda. Strah me da se taj rat ne proširi i na ulice drugih gradova u Srbiji. U ovom trenutku možemo da kažemo da imamo rat kriminalnog podzemlja koji na svu sreću ne izaziva kolateralnu štetu - kaže bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti Božidar Spasić


Ubistvo koje je posebno privuklo pažnju je ono na Karaburmi, kada je ubijen kum Luke Bojovića.

Uglavnom su na meti crnogorski državljani, ali ima i domaćih. Ubistvo među Crnogorcima ima posebnu težinu, jer je tada poznato šta sledi.


 - Nije isključeno i verovatno je prisutno ono što je tradicija u Crnoj Gori, revanš za ubistvo ili možda krvna osveta, za koju smo mislili da je davno iščezla za ovih prostora - navodi Radovanović.

 - Vrlo brzo će se dogoditi novo ubistvo u Beogradu i da će to biti odgovor klana Luke Bojovića na ovo ubistvo, jer im je ovo, prema pisanju štampe, ovo ubistvo teško palo - dodaje Spasić.

Na sve to treba dodati rat među navijačkim frakcijama, ali i sukob još druga dva crnogorska klana, kavačkog i škaljarskog. U tom sukobu je u prva četiri meseca ove godine ubijeno troje ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading