OČAJNI OTAC NAPADNUTOG DEČAKA: Nama sledi oporavak, a oni normalno ŠETAJU SA SINOM!

Autor: Republika / novosti.rs

Hronika

10.06.2018

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ne bih poželeo nijednom roditelju ono što se meni dogodilo. Ne bežim od odgovornosti za ono što sam uradio, odgovaraću onako kako sud proceni. Nisam imao plan da to učinim, to su bili trenuci u magli, u kojima sa želeo da povredim onog koji je povredio moje dete - ovako priča otac napadnutog dečaka Zoran Grujić (49).

RepublikaFoto: facebook.com
Staniša i Katarina J.

Njegovog sina (6) je navodno drugi dečak L. J. (11) pokušao da siluje u parku u Ulici Goce Delčeca na Novom Beogradu.

On se priseća kobnog dana i otkriva da je L. J. hteo da odvede njegovog sina na Dunav.

- Moj sin je ostao u parkiću s komšinicom Lelom i dve majke. Dečak je hteo da ga vodi na Dunav, ali je moje dete odbilo jer zna da ne sme da se udaljava niti da prelazi ulicu, a ni Lela mu to nije dozvoljavala. Posle toga, on je mog sina odvukao u žbunje - priča Grujić, prenose beogradski mediji.

On kaže da ne može ni da zamisli šta bi bilo da je njegov sin otišao na Dunav. Komšinica koja mu je ispričala šta se desilo bila je uplakana, i kako Grujić kaže, izokola pokušavala da mu kaže šta se dogodilo. 

Setio se Tijane Jurić

- Kada sam to čuo i video krv na gaćicama, u glavi mi se stvorila slika Tijane Jurić i pomislio sam da li bi moje dete uopšte bilo živo - otkriva otac koliko je bio uplašen.

Grujić kaže da mu je žao zbog toga što je ranio roditelje Stanišu i Katarinu J. i da je razočaran što se nijedna institucija ne bavi onim što se dogodilo njegovom sinu.

- Mojoj supruzi i meni predstoji oporavak. Žao mi je te porodice, ali oni su posle dva dana normalno izašli da šetaju, promeniće ponovo školu i parkić i nastaviće život dalje - naglašava očajni otac.

RepublikaFoto: facebook.com
Dečak koji je navodno napao mališana od šest godina

 - Ni na koji način nisu pokazali kajanje ili da osuđuju postupak svog sina. To me je najviše dotuklo, pa mi je u trenutku pao mrak na oči. Odlazeći, ugledao sam pištolj koji je bio pored torbice na komodi. Taj čovek ga je spustio ulazeći u stan, ili je već bio tu. Ispalio sam im dva metka u noge, ne želeći da ih ubijem. Štaviše, ženu nisam ni gađao, verovatno je pogodio rikošetirani metak. Starica je već izvela dečaka u drugu sobu, tako da su tvrdnje da sam gađao i nju potpuni nonsens - kaže Zoran Grujić za Večernje Novosti.

Zoran je tada istrčao iz stana i otišao kod prijatelja. Sutradan se predao policiji.

- Hteo sam da se predam isto veče, ali nisam bio u stanju da razmišljam ispravno. Popio sam lekove za smirenje, nisam znao šta se desilo - priča Zoran. - Dva dana sam proveo u pritvoru, očekujući da će me odmah sprovesti u Centralni zatvor.

Mališan ne zna šta mu se desilo

Kako Zoran ističe, nekoliko dana posle nemilog događaja, dečak je često zamišljen, ali igra se sa drugom decom i razgovara sa roditeljima.

- Moj sin ne zna šta mu se dogodilo, niti šta sam ja uradio - priča Zoran. - Sklonili smo ga na sigurno na neko vreme, a, po preporuci psihologa, ne razgovaramo sa njim o subotnjim dešavanjima. Ne želimo da ga dodatno traumiramo. Ja očekujem dalji razvoj sudskog postupka, a ono što je izvesno jeste da ću se, kada dođe do epiloga, priključiti nekom od udruženja za zaštitu dece.

- Voleo bih da se ništa od ovoga nije dogodilo, i samo želim da se ceo ovaj košmar konačno završi. Ono što je učinjeno mom sinu užasno je i verovatno će mu ostaviti trajne psihičke posledice, a ja ću, najverovatnije, odgovarati krivično. Posle svega, voleo bih da i to dete i ti roditelji dobiju neku vrstu stručne pomoći, jer im je očigledno preko potrebna. Detetu od 11 godina nije moglo samo da padne na pamet da seksualno zlostavlja drugog dečaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading