OVO JE DEČAK KOJI JE STRADAO NA DIVČIBARIMA - vozač ubica plakao u policiji!

Autor: M. Ž. LAZIĆ - V. TRAJKOVIĆ

Hronika

12.06.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksa Dimitrov (10), učenik trećeg razreda OŠ "Miloš Crnjanski", poginuo je, dok su dve njegove drugarice povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći na Divčibarama. Tragedija se dogodila jutros oko 10.15 kad je Vladimir V. (43) tojotom naleteo na učenike koji su prelazili ulicu.

Foto: facebook.com
Mališan koji je stradao na Divčibarima: Aleksa Dimitrov

Nije kočio

Mališani su od 7. juna bili na rekreativnoj nastavi i smešteni u hotelu "Pepa", a tragedija je bila danas kada im je bio poslednji dan na planini i trebalo je da se vrate kućama. Tešku nesreću snimile su i sigurnosne kamere s okolnih objekata.

- Mališani su se spakovali i krenuli u šetnju pre povratka u Suboticu. Dok su prelazili ulicu, učiteljica je bila na početku kolone, a vodič na začelju. Vozač tojote iznenada je u krivini prešao u suprotnu traku. Vodič mu je mahao i pokazivao mu da stane, ali on kao da nije video ni njega ni decu. Ne smanjujući brzinu, najpre je zakačio učiteljicu, pa pokosio mališane i popeo se na trotoar. Zaustavio se tek nekih dvadesetak metara od mesta nesreće - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, mali Aleksa podlegao je povredama na licu mesta, dok su T. S. (10) i V. T. (10) zbrinute u bolnici. U udesu je povređeno još desetoro mališana, koji nisu zadržani na lečenju.

- Nastala je prava drama! Deca su jaukala i zapomagala, svi su počeli da beže. Jedino je mali Aleksa ostao bespomoćno da leži na asfaltu, spasa mu nije bilo - kaže naš izvor.

Plakao u policiji

Iz automobila je odmah istrčao i vozač tojote Vladimir V., kojem su ubrzo stavljene lisice na ruke zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. U trenutku nesreće, kako saznajemo, s njim je bilo i njegovo maloletno dete, koje je, na sreću, ostalo nepovređeno.

- On je plakao u policiji. Ispričao je da su mu otkazale kočnice, pa je vozilo prevezeno na vanredni tehnički pregled. Proverava se i da li je Vladimir V. u trenutku nesreće eventualno bio okrenut ka detetu, koje je sedelo na zadnjem sedištu ili je gledao u mobilni telefon. Međutim, daljom istragom biće utvrđen uzrok tragedije - dodaje naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mesto nesreće

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Branka

13.06.2018 15:00

Saucesce porodici nedaj boze nikom ovako nesto.Nije u redu da vozaca auta nazivate ubicom jer se saobracajne nesrce desavaju i ne verujem da je covek hteo da ubije nekog takve stvari se dese u momentu

Odgovori 16 4
Lule

16.06.2018 08:49

@Branka - Nije hteo tu se slazem ali ubio je i umesto da iskreno prizna da je bio bahat i neodgovoran, da je vozio prebrzo, da je gledao u telefon ili gde da je vec gledao, samo nije gledao na put kojom je vozio, on se opravdava laze i krivicu svaljuje na neispravna kola. Nema taj savest ali ima debele veze i pare, ubio je dete i sad se sav skoncentrisao kako da prevari PRAVDU, kako da iz sudnice izadje sa poedniskim sjajem u ocima i eventualno nekom uslovnom od godinu dana. Liga od coveka koja sebe stavlja u prvi plan a dete koje je ubio ne spominje uopste.