UČITELJ SIGNALIZIRAO VOZAČU DA STANE - ALI BEZUSPEŠNO: Ovako je poginuo mali Aleksa!

Autor: blic.rs

Hronika

13.06.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksa D. (10), učenik OŠ "Miloš Crnjanski" iz Subotice, poginuo je na Divčibarama kada je na njega, dok je sa drugarima prelazio put, autom naleteo Beograđanin V. V. (43).

RepublikaFoto: facebook.com
Ovo je dečak koji je izgubio život

Kako se sumnja, vozaču "tojote" najverovatnije su otkazale kočnice jer je i video snimak sa sigurnosnih kamera u neposrednoj blizini mesta nesreće pokazao da se V. V. uopšte nije zaustavljao, niti pokušao da koči iako se pred njim nalazila kolona dece.

Valjevska policija je odmah posle nesreće uhapsila V. V. Alkotestiranje je pokazalo da nije bio pod uticajem alkohola, ali mu je krv uzeta na analizu nakon čega će biti predat osnovnom tužiocu u Valjevu sa krivičnom prijavom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Uviđaj na licu mesta pokazao je da ne postoje tragovi kočenja. Naložen je i vanredni tehnički pregled njegovog automobila.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Divčibare
RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Stravična nesreća

Učitelj mahao vozaču da stane, ali on nije reagovao

Učitelj koji je bio na kraju kolone mahao je vozaču da stane, ali vozač nije reagovao. Aleksa je stradao na licu mesta od teških posledica povrede glave.

Vozač je direktno udario u malog Aleksu i njegove drugarice dok su prelazili ulicu u koloni.

Mali Aleksa stradao je na začelju kolone, dok su dve devojčice povređene. Đaci su juče poslednjeg dana ekskurzije krenuli iz hotela u obilazak centra kada je došlo do strašne nesreće.

- Kolona učenika je prelazila ulicu, na čelu je bila učiteljica, koja je prvo izašla na kolovoz i signaliziranjem praktično zaustavila saobraćaj, dok se na začelju nalazio učitelj On je i uočio „tojotu“ koja se iz pravca Kaone kretala ka centru Divčibara. Vozač nije smanjio brzinu iako mu je mahao pokazujući mu da stane. Sve se dogodilo kao u magnovenju. Vrisak dece dok „tojota“ naleće na njih. Udarac je bio tako snažan da je dečak odbačen dvadesetak metara - pričaju očevici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading