MANIJAK SA DIVČIBARA: Pregazio decu jer je KUCAO PORUKE!

Autor:

Hronika

14.06.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač tojote Vladimir V. (43) iz Beograda, koji je u utorak ujutru naleteo na kolonu đaka na Divčibarama i usmrtio Aleksu Dimitrova (10), u trenutku udesa najverovatnije je kucao poruke na mobilnom telefonu! Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, veštačenjem automobila utvrđeno je da na njemu ne postoji kvar i da kočnice nisu bile otkazale!

Foto: facebook.com
Mališan koji je stradao na Divčibarima: Aleksa Dimitrov

Nema kvara

- Vladimir V. je nakon nesreće tvrdio da nije kriv i da su mu najverovatnije otkazale kočnice na tojoti, te da zato nikako nije mogao da zaustavi vozilo i izbegne đake! Automobil je odmah nakon udesa prevezen na vanredni tehnički pregled, a veštačenjem je utvrđeno da nikakav kvar nije imao i da je bio u ispravnom stanju - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Vozač je, nakon što je priveden u policiju, imao i drugo objašnjenje za tragediju.

- On je u teškom stanju zbog vega što se dogodilo. Plakao je u stanici, govorio da se samo za trenutak okrenuo ka svom sinu, koji je sedeo na zadnjem sedištu. Rekao je da se sve dogodilo bukvalno u sekundi i da nikako nije mogao da izbegne tragediju - priča naš izvor.

Ipak, istraga nesreće vodi u drugačijem smeru.

- Prema dosadašnjim saznanjima, vozač je najverovatnije u trenutku udesa kucao poruke na mobilnom telefonu pa zato nije video đake ispred sebe! To objašnjava i izjavu dečjeg vodiča, koji je policajcima rekao da je, u trenutku kada je automobil prešao u suprotnu traku, počeo da maše i pokazuje vozaču da stane, ali on kao da nije video ni njega ni decu - dodaje naš sagovornik.

Sumnja se da je vozač kucao poruke na mobilnom i da zato nije video vodiča, koji mu je pokazivao da stane

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mesto nesreće

Saslušanje

Jeziva tragedija dogodila se poslednjeg dana ekskurzije đaka OŠ "Miloš Crnjanski" iz Subotice. Na licu mesta preminuo je desetogodišnji Aleksa Dimitrov, dok su njegove drugarice T. S. (10) i V. T. (10) zbrinute u bolnici i puštene kući. U udesu je lakše povređeno još deset mališana, koji su zbrinuti na licu mesta. Vladimir V., kojem se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, biće danas saslušan u tužilaštvu, nakon čega će biti utvrđene sve okolnosti nesreće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Majka

15.06.2018 05:58

Strasna tragedija, ali ne treba zanemariti i previd onih koji su vodili decu da prelaze put u krivini, koja je nepregledna. To je zbog toga sto ne postoje pisana pravila o bezbednosti dece na takvim vidovima aktivnosti. Sta se tacno sme, a sta ne sme. Ja ni svoju decu ne bi setala van pesackih staza, magistralnim putem. A ukoliko je to uobicajena prsksa u tom letovalistu, da se tom deonicom krecu pesaci, nadlezni su trebali da je obezbede propisno. Ogranicavanjem brzine kretanja, lezecim preprekama. Strasna tragedija i za porodicu decaka, kao i za vozaca.