STAKLOREZAC PRIZNAO DA JE UBIO NAJBOLJEG PRIJATELJA

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

14.06.2018

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje staklorescu Filipu Gavranoviću (31) za ubistvo prijatelja Nikole Ostojića (36) počelo je juče u beogradskom Višem sudu pripremnim ročištem na kom je okrivljeni ponovio da se ne oseća krivim.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ovde se desio zločin 2017. godine

Pripremno ročište u ovom predmetu održano je bez javnosti, a na njemu se o krivici izjasnio okrivljeni Gavranović. On je pred sudom ponovio da se ne oseća krivim za ubistvo Ostojića, ali:

- Gavranović je delimično priznao delo, rekavši da jeste ubio prijatelja, ali je negirao da je to uradio iz koristoljublja, odnosno zbog 20.000 evra, koje Ostojić nije želeo da mu pozajmi - navodi izvor.

Nakon što je dao iskaz, Gavranović je vraćen u ćeliju - u pritvoru se nalazi od hapšenja u novembru prošle godine.

Podsetimo, policiji je 3. novembra 2017. prijavljen nestanak Nikole Ostojića, vlasnika pekare u Resavskoj ulici u centru Beograda.

Nakon što su prijavili Nikolin nestanak, u akciju potrage uključili su se i Gavranovićeva porodica i prijatelji, među kojima je bio i Gavranović.

Ipak, nakon tri dana uzaludne potrage - koja je policiju vodila i do Borče - Ostojićevo telo pronađeno je upravo u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji koja se nalazi preko puta Ostojićeve pekare. Gavranović je uhapšen nakon pronalaska Nikolinog tela.

Istraga je pokazala da je ubicu prvog policiji prijavila upravo njegova supruga, koja je primetila čudno ponašanje svog muža. Ona je, navodno, na njegovoj odeći primetila i Nikolinu krv. Uz pomoć svedoka inspektori su uspeli da rekonstruišu događaj.

Ostojić i Gavranović su kobni dan provodili uobičajeno: sedali su u bašti jedne poslastičarnice između njihovih lokala, pili kafe i piva. U jednom trenutku, Gavranović je namamio Ostojića u svoju radnju, gde ga je ubio oštrim predmetom, a zatim njegovo telo zatrpao kartonom i staklom. Onda se opušteno prošetao do obližnje pekare, i od radnica zatražio džoger i kofu kako bi obrisao i pokupio krv sa poda. Njima je rekao da mu to treba jer mu je radnja poplavljena kada je pukla vodovodna cev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading