STEFANOVIĆ: Hapšenjem srpsko-italijanske narko grupe naneli smo TEŽAK UDARAC MAFIJI!

Autor: Tanjug

Hronika

21.06.2018

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je istakao da su srpski i italijanski policijaci u toj akciji uhapsili 20 osoba, zaplenili 24 kilograma kokaina, 12 kilograma marihuane, nešto municije, dva pištolja i više vozila

RepublikaFoto: MUP Srbije
Stefanović o efikasnosti srpske policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je hapšenjem srpsko-italijanske kriminalne grupe, koja se se sumnjiči da je u dužem vremenu krijumčarila i distribuirala kokain u zemljama Evropske unije, zadat ozbiljan udarac mafiji.

Stefanović je za TV Pink istakao da su srpski i italijanski policijaci u toj akciji uhapsili 20 osoba, zaplenili 24 kilograma kokaina, 12 kilograma marihuane, nešto municije, dva pištolja i više vozila.

- Oni su bili povezani sa ciljem da prodajom narkotika ostvare profit. Jednako je važno da se hapse i u Srbiji i u Evropi, zato što ta droga može doći i do naše dece i do bilo kog drugog deteta. Zato je i važno da se dobro sarađuje sa drugim službama - istakao je Stefanović.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Dodao je da je akcija bila pažljivo izvedena u saradnji sa italijanskom policijom i naveo da je trajala mesecima kako bi lanac bio prekinut u pravom trenutku, da bi se došlo do organizatora.

- U toj akciji uhapšena su lica koja se sumnjiče za organizaciju najozbiljnijih transporta i prodaje narkotika. Oni su sada u rukama italijanske i naše policije. Na ovaj način zadat je ozbiljan udarac mafiji. Uhapšeni su povezani rodbinski i sa nekim od najvećih mafija Italije - naglasio je ministar.

On je pohvalio ljude iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uprave kriminalisticke policije za koje kaže da su u kratkom periodu uspeli da sa stranim policijskim službama razotkriju i razbiju 13 organizovanih kriminalnih grupa.

- Ti ljudi su se svojski potrudili, ne samo da pokažu da je naša policija efikasna i relevantna na nivou Evrope, vec da zaštite našu zemlju od droge - podvukao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Pera

21.06.2018 08:59

Samo cistite,kriminal treba st vise suzbiti.

radovan

21.06.2018 09:01

Sve čestitke. Razbijanjem velikih klanova, lakše se presecaju lanci manjih grupa.

daca

21.06.2018 09:06

Samo se zajednickim snagama mozemo boriti protiv kriminala.

Nedja

21.06.2018 09:06

Sve pohvale nasoj policiji.