GRČIO SE I BUNCAO TRI SATA, PA UMRO U NAJGORIM MUKAMA: Ispovest devojke koja je pomagala predoziranom tinejdžeru

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

23.06.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanin Jovan Paunović (17), preminuo je u nedelju uveče na Vojnomedicinskoj akademiji, nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima jer je u sebe uneo smrtonosnu količinu droge ekstazi. Nesrećni mladić preminuo je u najvećim mukama nakon što je gotovo tri sata ležao na ulici ispred spava gde su ga prijatelji ostavili, a prolaznici pokušavali da mu pomognu čekajući Hitnu pomoć i policiju.

RepublikaFoto: Republika
Jovan Paunović

Očevici ovog užasa kažu da scena koju su zatekli kobne noći, samo dan nakon što je Jovan slavio svoje punoletstvo, a koje nije još ni dočekao, nikada neće zaboraviti i da je na njih ostavila duboke posledice.

- Bilo je oko 5.10 ujutru, znam zasigurno jer sam upravo tada poslala mami poruku da krećem ka kući. Zatekli smo momka na zemlji, kako se grči, trese, ima napad – započinje priču za "Blic" J. A. (24), koja je te večeri bila u izlasku sa svojim momkom i drugom na istom splavu na kom se provodio i Paunović.

Kako kaže, ona i njeni prijatelji su odmah prišli da pomognu nesrećnom mladiću koji je ležao na zemlji.

- U tom trenutku se ispred nas stvorio drugi mladić koji nam je samo rekao ime, prezime i godine mladića koji je bio na zemlji - kaže ona.

A ono što je nakon toga uradio, zgrozilo je sve.

- Bilo je očigledno da ga poznaje, ali nakon što je rekao da je u pitanju Jovan Paunović samo je pobegao, nestao - kaže i dalje šokirana J. A.

Kako kaže, tada nije mogla da razmišlja o dečaku koji je svog prijatelja ostavio u užasnom stanju i pobegao.

- Moj dečko i drug su ga položili na bok i brinuli da se ne uguši jezikom dok su mu u isto vreme držali ruke i noge, jer se neverovatno tresao i šutirao. Nije mi bilo na kraj pameti da bi mogao da umre, mislila sam da će sve biti u redu kad mu isperu želudac – priča vidno potresena devojka.

Ovu priču potvrdio je za "Blic" i njen momak B. Š. (27).

- Čim sam video momka u tom stanju, okrenuo sam ga na bok, i pitao sam neku devojku koja je stajala pored da li je zvala Hitnu pomoć. Rekla je da nije, pa je onda tada pred nama pozvala i čuo sam kako je dispečeru rekla da je konzumirao ekstazi - ispričao je on za "Blic".

RepublikaFoto: MUP Srbije

Kako kaže, mladi koji su odlazili sa splavova kućama usput su im dobacivali da mladića polože na leđa, poliju vodom ili prosto "ostave na miru".

- Time sam bio šokiran, ali još gore je to što je taj mladić krenuo u izlazak sa nekim kome je verovao, a kada mu je bilo najpotrebnije, taj neko ga je ostavio samog da umre - kaže uznemireno B. Š. koji je činio sve što je mogao da pomogne mladiću.

Mladić i devojka koji su bili očevici ovog strašnog događaja, kažu i da su načuli kako je Jovana na splavu neko navodno tukao. Tome u prilog govori i da je, dok su pokušavali da mu pomognu, stalno zaklanjao glavu rukama.

- Kada ga je moja devojka pomazila po glavi, stresao se, uhvatio za glavu, i vikao: "Ne, ne, ne..." – priča B. Š.

Za svo ovo vreme, Hitne pomoći nije bilo...

- Moja devojka, drug i ja smo pozvali još tri ili četiri puta, a pojavili su se nakon više od pola sata – priča B. Š. (27).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Novi Sad

24.06.2018 06:28

Postovani roditelji,pricajte sa svojom decom savetujte ih i opominjite.Neizmerno me potresla ova prica i strahota kroz koju je prosao ovaj mladic.Imala sam iskustvo sa svim tim strahotama kada je i mom detetu od 18god u pice na zurci maturanata ubacen narkotik.Podvlacim moje dete nikada nije uzelo nista od narkotika.Sva sreca sto su prisutni bili toliko prisebni da nas pozovu...agonija kroz koju je prolazila i sad je ostavila trag kroz nepoverenje i strah...Cuvajte svoju decu tako sto cete sa njima otvoreno i iskreno razgovarati pice uvek zatvoreno preuzeti od konobara,ukoliko ga ostave na stolu vise ga nepiti,iz tudje case ni gutljaj,ne verovati drugovima iz skole,kvarta,zgrade!Izopacio se ceo svet.Pomozite svojoj deci na vreme!Iskreno saucesce porodici nesretnog decaka potresno je sve ovo!